Una de les peces de la fàbrica
Una de les peces de la fàbrica

S. F.

La CUP denuncia que les peces de Can Fàbregas es col·loquen en sòl agrícola

La formació remarca que es tracta d'una nova irregularitat en el procés relacionat amb l'antiga farinera

La Candidatura d’Unitat Popular ha denunciat que les peces del desmuntatge de Can Fàbregas s’estan ubicant en una zona agrícola de propietat Municipal. El seu regidor, Xavier Safont-Tria, ha explicat que l’espai on va “el trossejament de la nau” té una catalogació 7B: “agrícola no urbanitzable”. “Ho haurien de portar al magatzem destinat a guardar Can Fàbregas, però el que fan és deixar-ho a una feixa que es troba sobre la nau”. Safont-Tria ha qualificat això com un pas més en un “rosari de despropòsits” entre els quals ha trobat “dificultats per rebre la informació” que van demanar sobre el tema. Pel membre de la CUP, el debat de fons és el fet que l’Ajuntament “no respecti la voluntat que les zones agràries siguin només per fer activitats agrícoles”. “Tenim un pla sectorial per les Cinc Sènies i ara traslladen la fàbrica a trossos en un espai com aquest; és contradictori”.

Safont-Tria ha remarcat que no es tracta d’una batalla entre la CUP i l’arribada del Corte Inglés. “se’ns acusarà que no volem l’arribada del centre comercial, i això és un tema a part. Nosaltres ens asseuríem a parlar sobre això si fos amb altres mides i respectant Can Fàbregas”. “Per tant, que no pixin fora de test perquè una cosa són les irregularitats urbanístiques dutes a terme per aquest govern i una altra és l’arribada del Corte Inglés a Mataró”, ha afegit abans de remarcar que l’únic que demanen és que si “es fan coses urbanístiques que es facin ben fetes, i no nyaps com aquest”.

L'Ajuntament nega la irregularitat
Al mes de juny la Plataforma Salvem Can Fàbregas ja havia presentat al·legacions sobre el mateix tema tractat per la CUP, i en el seu moment el decret de resposta a les al·legacions contestava a la suposada il·legalitat del projecte respecte on s’ubica el dipòsit de les peces desmuntades de l’edifici. El govern va justificar que la trama urbana de Mataró no té espais lliures de titularitat pública per acollir les porcions de la nau, pel que l’annex del projecte preveu la col·locació de les porcions en aquesta parcel·la adequant mínimament el terreny realitzant petites intervencions necessàries per conservar les parts. Tot i ser sòl 7B no urbanitzable, el decret remarca que es poden fer altres usos a la zona en concret amb caràcter condicionat a la consideració d’utilitat pública o interès social, sempre que no es lesioni el valor del sòl, és admès.

El regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, ha recordat que la norma “permet fer-ho”, i que si no fos així, segurament “ja hi hauria una demanda al jutjat”. A més, Bassas ha remarcat el treball d’aquest govern respecte les zones agrícoles: “som qui més ha fet perquè les zones agrícoles siguin inspeccionades i sancionades si cal, i no només en relació als espais més importants”. Per això, el regidor ha lamentat que la CUP no hagi donat suport a accions d’aquest tipus del govern, quan són “l’únic agent actiu perquè els espais agrícoles estiguin salvades d’altres activitats a la ciutat”.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive