capgros.com

La configuració de l'organigrama tensa la primera reunió del pacte tripartit

Els representants del PSC, ICV-EA i ERC van celebrar el dia 11 la primera reunió a tres. La trobada va servir perquè cada força es posicionés respecte un organigrama dissenyat pel PSC.

Durant els encontres bilaterals de la setmana passada, l'alcalde Manuel Mas va fer arribar als seus futurs socis de govern una proposta d'organització del nou Ajuntament. Era el pas següent a l'acord programàtic que ja es troba en fase de redacció. La trobada d'ahir –dia 11– la primera que es fa amb les tres forces conjuntament va servir perquè cadascun d'ells es posicionés respecte l'organigrama del PSC.

Els socialistes van posar sobre la taula la necessitat de superar les regidories transversals i verticals de l'últim mandat i tornar a l'antiga configuració de l'Ajuntament per grans àrees –Via Pública, Serveis Personals, Serveis Territorials, Interior i hisenda i Promoció de la Ciutat, de nova creació. També van repartir les tinences d'alcaldia en funció del pes polític de cada partit: els socialistes la primera, els ecosocialistes la segona i els republicans la tercera. Finalment i lligat amb la candidatura de Manuel Mas com a president del Consell Comarcal, van proposar la creació d'una figura que coordinés el govern i que cobrís les funcions de representació institucional en absència de l'alcalde. Aquesta figura és la número dos socialista, Pilar Gonzàlez, que confirmaria així el seu ascens dins el govern.

Només hi va haver un cert acord en l'organització per grans àrees. Els desencontres van arribar en el repartiment de responsabilitats. El soci fort dels socialistes insisteix en la necessitat de "visualitzar" que el govern ha canviat i concreta aquesta necessitat en dues demandes concretes: per un costat que ICV-EA ocupi la primera tinença d'alcaldia i en segon lloc que els ecosocialistes tinguin una presència predominant en l'àrea de Serveis Personals, de la qual han demanat fins a tres carteres: cultura, serveis socials i educació.

Per part d'ERC, Toni Civit va insistir en la necessitat de crear un Servei Municipal de Política Lingüística i va veure amb bons ulls l'oferta socialista de situar-se en la nova àrea de Promoció de la Ciutat, relacionada amb l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, des d'on cobririen el buit deixat per Pilar Gonzàlez, possiblement des de la presidència.

Les converses entre les tres formacions continuaran avui.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive