capgros.com

La Casa Capell ofereix un taller per aprendre a reaprofitar menjar

El taller forma part de la campanya ‘De menjar, no en llencem ni mica'

La Casa Capell acollirà, els dies 24 i 26 de gener, el taller ‘De menjar, no en llencem ni mica!’ que organitza l’associació espai ambiental, i que té com a objectiu el de donar a conèixer a la ciutadania el problema del malbaratament global d’aliments, així com les seves causes i conseqüències. A l’hora, amb aquest taller també es vol fomentar el reconeixement del valor dels aliments i promoure hàbits i bones pràctiques domèstiques que ajudin a no llençar menjar, com per exemple, la planificació de les compres, la conservació dels aliments, el càlcul de quantitats, l’aprofitament de les sobres, etc.

El taller consta de dues sessions. La primera, que tindrà lloc dijous 24 a les 7 de la tarda, girarà al voltant dels hàbits de consum, planificació de compres i cuina amb mesura. Es tractaran les causes i conseqüències ambientals i socials del problema del malbaratament alimentari. A la primera sessió s’explicarà com evitar-lo a casa, a partir de diversos consells i estratègies útils a l’hora de comprar i cuinar.

La segona part del taller tindrà lloc el dissabte, dia 26, de 10 a 12 del matí. Aquesta sessió estarà centrada en la Conservació dels aliments i cuina d’aprofitament. En concret, s’ensenyarà la manera correcta de conservar els aliments, de fer servir la nevera, interpretar les dates de caducitat... També es compartiran receptes de cuina que permetin aprofitar ingredients, i s’acabarà tot cuinant unes postres i fent un tast d’aquest i altres plats elaborats amb ingredients aprofitats. En totes dues sessions les places són limitades i cal una inscripció prèvia.

El malbaratament de menjar és un problema d’escala mundial. Un estudi de la FAO cridat l’atenció sobre el fet que cada any mil milions de tones de menjar, un terç del produït al món, es llença o malbarata. Un de cada tres kilos de menjar acaba a les escombraries. Aquest fet té diverses conseqüències a nivell social i ambiental, de les que sense dubte la que més escandalitza és que alhora que es destrueix menjar, bona part de la humanitat passa gana. Però també té un impacte sobre la sobirania alimentària dels països que exporten aliments que finalment no arriben al consumidor, sobre els preus globals dels aliments bàsics, sobre el sòl agrícola, fertilitzants, energia de transport i embalatges que també són malbaratats. A Catalunya es malbaraten 759.000 tones de menjar. Des de les llars es pot fer una gran contribució, ja que segons l’Agència de Residus de Catalunya el 58% del menjar que es llença prové, precisament, de les cases particulars, per davant de la distribució (26%) i hostaleria (16%). El malbaratament alimentari representa 35 kg de menjar per persona i any i per algunes famílies pot suposar també un problema econòmic important. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive