-
-

Albert Ribas Dot

La Caixa sensibilitza contra la violència a la Plaça de Santa Anna

Les autoritats mataronines inauguren la carpa de l'exposició itinerant que ocuparà la Rambla fins a mitjans d'octubre

“Despertar la sensibilitat, informar al públic en general i oferir prevenció a la gent amb risc”, amb aquestes paraules definia Francesc Xavier Sabater, director de l'àrea de negocis de La Caixa, els objectius principals de l'exposició itinerant Violència: Tolerància Zero durant la inauguració de la carpa divendres 21. La mostra, que es podrà visitar a l'espai de la Plaça de Santa Anna fins el proper 11 d'octubre, va obrir les seves portes amb la presència dels directius i treballadors de les diverses sucursals de l'entitat bancària i va comptar amb diversos regidors de la ciutat com la responsable de Joventut i Dona, Ana Barrera o el regidor d'Habitatge, Francesc Teixidor.

Sabater va definir els objectius principals de l'exposició itinerant i, a més, va fer referència al seu emplaçament. “Volem que la gent no ho hagi d'anar a buscar, que s'ho trobi al mig de la ciutat”, comentava. Segons va explicar, projectes com el de Violència: Tolerància Zero i unes inversions de 400 milions d'euros han convertit la Fundació La Caixa i la seva obra social en la número 1 del país.

Canviar les coses
En el seu parlament, Joan Antoni Baron va agrair a La Caixa que "un cop més torni a confiar en Mataró per a un projecte així”. Baron va fer referència a la situació de la carpa, "al centre, on tothom en un moment o altra de la setmana passa per allà", que permetrà que la gent trobi l'exposició i "esperem que entri i reflexioni". Per a Baron, la societat ha de poder canviar ella mateixa les coses i per fer-ho cal una tolerància zero. "Hem de ser absolutament intolerants amb l'home que maltracta, el nen que es creu superior i abusa d'un altre a l'escola o el conductor que va a grans velocitats sense pensar en els altres", va destacar.

La mostra s'estructura en quatre eixos bàsics. Els Drets Humans, on es mostren les diferencies entre els drets de les persones i els fets reals que es viuen; La finestra indiscreta, on a través de fragments de pel·lícules es mostra que la violència és un fenomen de construcció social; Violència a les aules, enfocat a fomentar la idea de que el paper dels educadors i els pares és bàsic per a evitar les violències; i Actuar és possible, que a mode de resum deixa clar que la violència afecta a tothom i la societat ha de prendre un paper actiu per lluitar contra ella.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive