Façana de l' Ibis
Façana de l' Ibis

Judith Vives

L’obertura de l’Hotel Ibis amplia amb 106 l’oferta de places a la ciutat

El sector vol que es potenciï Mataró com a destí per a turisme de negocis però també per al turisme de platja i el de pas

Mataró comptarà a finals d’aquest mes d’abril amb 106 noves places hoteleres, que se sumaran a les més de 250 places d’allotjament existents a la ciutat. L’hotel Ibis obrirà les portes en un edifici singular al carrer de Tordera, a la zona del Rengle. Promogut per la cadena Accor Hoteles España, el nou Hotel Ibis, de dues estrelles, consta de 106 habitacions dobles i té una capacitat total per a 212 persones. L’hotel, de baix més cinc plantes, es troba a tocar de l’edifici universitari del TecnoCampus, i a prop del polígon industrial de les Hortes, en una zona ben comunicada a nivell viari, propera també l’estació i a primera línia de Mar. Aquesta ubicació permet diversificar el tipus de client al qual aspira acollir el nou hotel Ibis. “Ens dirigim al client de negoci que necessita venir al TecnoCampus, o a l’industrial que ha d’anar al Pla d’en Boet, però també a aquells que participin en fires i congressos a Barcelona”, explica Cristoff Prigent, director de l’Hotel Ibis, que destaca que aquest establiment “és dels primers Ibis que obrim tant a prop del mar”. Aquest fet, explica Prigent, permetrà “atraure a un turisme de platja” que es pot afegir als visitants “de pas” que constitueixen un perfil habitual en els clients dels hotels Ibis.

Prigent està convençut que hi ha prou demanda a Mataró que justifiqui l’obertura d’un nou hotel. “Si és crea oferta es genera més demanda i més gent vol venir aquí a dormir”. La seva opinió contrasta amb la del director de l’Hotel NH Ciutat de Mataró, Urbici SantaMaria, que considera que amb l’oferta que hi havia fins ara “és més que suficient”. Actualment, a Mataró hi ha tres hotels: l’NH Ciutat de Mataró, el Castell de Mata i el Colon, a banda de dues pensions, dos albergs (el municipal de Can Soleret i un de privat) i un càmping. Santamaria considera que l’hostaleria a Mataró “sempre ha viscut de les sobres de Barcelona, quan ells absorbeixen tota la demanda nosaltres ens quedem buits”. Moments de gran ocupació com els que es produeixen coincidint amb el gran premi de Fòrmula 1 o el congrés 3GSM de telefonia mòbil són les excepcions que poques vegades assoleix la plena ocupació, segons assegura el director de l’NH. “A nivell turístic la ciutat no s’ha sabut moure i a nivell empresarial, amb la crisi, també anem a menys”, afirma.

Des del gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró no es comparteix aquesta visió pessimista. “Una ciutat de 120.000 habitants que és capital de comarca i que només té 364 places hoteleres i una capacitat per a 2429 persones no té una oferta exagerada, n’hi hauria d’haver més”, apunta la direcció del gremi. El problema, segons els representants del sector, ha estat la manca d’una aposta clara per la promoció del turisme, que s’hauria d’haver impulsat molt abans. No obstant, des del gremi es valoren positivament les iniciatives que en els darrers temps s’estan duent per potenciar els atractius de Mataró com a ciutat turística, començant per les seves platges, “que s’haurien de vendre més, perquè són de les millors platges urbanes que hi ha a la comarca”.

En la mateixa línia, la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) Alícia Romero també destaca les platges com un dels elements a potenciar per atraure nous visitants a la ciutat i apunta que Mataró presenta “moltes oportunitats” per desenvolupar l’emergent sector turístic. Romero, no obstant, fa una crida a tots els agents implicats en el sector “a sumar esforços per fer campanyes de promoció de la ciutat”. Aquests esforços, afegeixen des del Gremi d’Hostaleria, han de venir tan de l’administració com del propi sector. En aquest sentit, destaquen l’aposta de l’Hotel Ibis, que es planteja atraure tant el turisme passant com el de platja, així com els clients de negocis i de congressos. Romero, per la seva banda, recorda que amb la propera posada en marxa del TecnoCampus, al Rengle, es farà molt necessari disposar d’una oferta potent d’allotjament. “Els màsters es faran entre divendres i dissabte, caldrà disposar d’habitacions per allotjar els participants”, posa a tall d’exemple. Romero també recorda que a l’octubre s’inaugurarà el centre de congressos del TecnoCampus, on s’hi faran fires i congressos i altres esdeveniments que permetran potenciar el turisme de negocis.

El futur hotel del Port

Un nou impuls al sector hoteler de la ciutat arribarà d’aquí a dos anys, quan obri les seves portes l’hotel de quatre estrelles que s’està construint al Port de Mataró. L’Hotel Atenea, que promou la societat InmoPenta, del grup Bonanova, constarà de 94 habitacions i 10 apartaments del Port. A més, disposarà de piscina, espai, i sales per a convencions amb capacitat per 400 persones. Les obres de construcció d’aquest hotel van començar l’octubre passat i porten cert endarreriment perquè ha topat amb alguns problemes tècnics. El seu promotor, Mariano Ganduxer, explica que aquests problemes ja s’han solucionat i que la previsió és que l’hotel s’obri a principis del 2012. Ganduxer també és del parer que una ciutat com Mataró necessita més i millor oferta hotelera, i destaca tant el TecnoCampus com l’existència del propi Port com dos dels elements que han de contribuir a dinamitzar l’activitat turística i econòmica. En aquest sentit, explica que l’Hotel Atenea també disposarà d’un espai de restauració, d’un centre de reunions i de diversos espais per a l’oci, amb els quals es vol contribuir a enriquir l’oferta i l’atractiu de la zona.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive