El tram de l’N-II entre Mataró i Montgat és un dels que concentra més accidents de trànsit a Catalunya. Així ho posa de manifest un informe del RACC, que aporta xifres al que molts conductors ja coneixen: el perill d’aquesta carretera entre el centre i el sud de la comarca. Segons l’estudi EuroRap de 2018, els 11,7 kilòmetres de la N-II entre la rotonda el Mil·leni de Montgat (que connecta amb la B-20) i l’enllaç Mataró Sud amb la C-32, és el segon de la xarxa viaria catalana amb més accidentalitat per kilòmetre. Només el supera la carretera de l’Arrabassada, entre Barcelona i Cerdanyola del Vallès.
Només el supera la carretera de l’Arrabassada, entre Barcelona i Cerdanyola del Vallès.
Aquest mateix tram de la N-II també es troba entre els que concentren més accidents de moto i ciclomotors, en aquest cas en quarta posició, superat de nou per l’Arrabassada. També resulta perillós el tram de la C-31 entre Montgat i Barcelona, que fan servir la majoria de maresmencs per arribar a la capital catalana. Aquest punt de la xarxa viaria se situa al ‘top’ d’accidentalitat, segons l’informe del RACC.
L’Eurorap apunta que Catalunya té 2.195 quilòmetres de carreteres amb un risc alt o molt alt de patir un accident greu o mortal. Segons l’informe, el risc de patir un accident en una carretera convencional és quatre vegades superior que en una autopista o autovia i que en el 43% dels accidents amb morts i ferits greus han estat involucrades motos. A més, alerta que els accidents de moto han augmentat un 45% des del 2013.
Més dades de l'informe
Segons l'informe, Lleida és la demarcació amb més quilòmetres de carreteres amb risc alt o molt alt d'accident greu o mortal i el tram BP-1417 entre Barcelona i Sant Cugat és el que té el risc d'accidentalitat més alt de Catalunya per tercer any consecutiu. Malgrat que el percentatge de la xarxa amb un risc alt o molt alt d'accident greu o mortal és el més alt dels últims sis anys, l'informe també apunta que els quilòmetres amb risc baix o molt baix han augmentat del 39% al 47% en els darrers vuit triennis. Amb tot, el RACC avisa que aquesta xifra s'ha estabilitzat en els últims danys.
Comentaris