Òscar Fernández

L’hora del conte desperta la curiositat dels nens envers el món digital

CRÒNICA:Pep Duran va plantejar la noció d'universalitat als més menuts

Ahir a la tarda al pati de la llibreria Robafaves Jove les noves tecnologies van donar la mà a la tradició oral per introduir a una trentena de nens i nenes en el món digital. La sessió “Món global, conte rodó” encetava L'hora del conte d'enguany a l'espai del carrer Nou. Els menuts, de pocs mesos fins a cinc anys, van restar embadalits a les explicacions del popular contacontes Pep Duran, qui va fer una tria d'històries a partir d'algun concepte relacionat amb les noves tecnologies. “Era complicat trobar contes que expliquéssin a nens tant petits aquests termes. M'he basat en explicar les coses més antigues i universals: les noves tecnologies estan en la actitud d'imaginar tot allò possible i en la curiositat” ha comentat Duran.

El narrador va encendre la curiositat dels menuts a través d'un conte en què res era allò que semblava. D'aquesta manera, una tassa de cafè es convertia en un transatlàntic, i una paleta de tenis taula, en un avió. Duran intentava amb aquesta posada en escena “incentivar la xafarderia” dels escoltants.

D'altres històries, com ara la de les tres gallines o la de l'univers, intentaven formar una idea de la diversitat i de la inmensitat del món. En acabat les narracions, Pep Duran incloïa alguna sentència moral com ara: “Les cosees més modernes són aquelles que es basen en allò més senzill”.

“M'agradaria que els nens es quedéssin amb l'actitud de descobrir i amb que les coses no són tal com semblen que són” dessitjava Duran. El narrador també es va referir al conte com a una eina que “arriba” al públic perquè utilitza tres vies: la racional, l'emocional i la instintiva. “El conte és un métode molt antic, que de tant antic és el més modern” va concloure Duran.

El nombrós grup de mares que es va aplegar van valorar de manera positiva l'experiència. La Teo Porras, mare de l'Aina de cinc anys, afirmava que la seva filla havia sigut introduida “en la diferència entre nou i d'antic”, i afegia que “quan són tant petits és molt complicat explicar-lis aquesta noció i el conte és una bona manera per fer-ho”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive