Cristina Puig

L’examen definitiu

Un total de 187 joves fan els examens de selectivitat a Mataró

“Jo crec que ho aconseguiré”. Així de contundent s'expressa Gianluigi Garofalo, un dels 187 alumnes que aquest any es presenten a la Selectivitat. Des d'aquest dilluns dia 19 i fins dimecres 21, l'Institut Miquel Biada és l'escenari de les proves d'accés a la universitat per als estudiants de vuit escoles del Maresme, entre les quals n'hi ha cinc de Mataró.

Són dos quarts d'onze i els nois i noies acaben de sortir del primer examen, el de castellà. Tot i això, als passadissos no es veuen massa nervis. “M'ha anat bé i a més no és dels que més por em fa”, comenta Anna Campabadal, que no sap encara si aconseguirà la nota suficient per fer arquitectura o biologia. La Míriam Gonzàlez, que vol ser programadora informàtica, també es mostra força optimista: “els exàmens d'avui són assequibles, els més difícils vindran demà”
Malgrat que domina el bon ambient, alguns alumnes estan decebuts per com els hi ha sortit l'examen. “L'opció A era més fàcil, no és just que m'hagi tocat l'altre”, es lamenta una noia davant el seu grup d'amics. Hi ha també qui aprofita l'estona de descans fins el proper examen, a les onze, per a trucar a casa per informar de com ha anat tot.

Els exàmens més temuts
Són les onze menys cinc i els alumnes pugen de nou a les classes, ja que és a punt de començar la prova de català. Per endavant, tenen encara dos dies d'exàmens. Professors i alumnes coincideixen a assenyalar les matemàtiques i la física com les dues proves que veuen més complicades. Amparo Tudela, professora de matemàtiques de l'IES Ramon Turró, és conscient que les matemàtiques "són una de les assignatures que els hi fa més por". Una estudiant, Sandra Roelas, que vol cursar la carrera de biologia, creu que malgrat portar-ho ben preparat, "la física i la química són les que veig més difícil”.

Bons consells
Al costat dels estudiants, els professors segueixen les proves, intentant animar els seus alumnes i reduir-los els nervis . Mª Antònia Cobo, coordinadora de Batxillerat de l'Escola Meritxell, vol convèncer als alumnes que el més important "és que es mirin bé les preguntes. Les han de llegir bé i veure totes les opcions que tenen”. Joan Miralles, president del tribunal de les proves, creu que el moment més crític "és abans de començar el primer examen. Els nois i noies no saben on van i es quan els trobo més nerviosos”. Per Miralles, la regla bàsica per obtenir bons resultats “és que escriguin el que saben. No els hi aconsello que escriguin per escriure.”

Llegeix l'article de Ricard Aymerich

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive