L'alcalde, present a l'acte institucional.
L'alcalde, present a l'acte institucional.

L’Escola Meritxell celebra 50 anys com un projecte de famílies per a famílies

Primers actes i un curs ple d'activitats.

L’Escola Meritxell celebra aquest 2019 el seu 50è aniversari, i ho fa mantenint l’essència amb la que es va crear el centre: un projecte de famílies per a les famílies. “Som una escola privada amb algunes etapes concertades però amb un òrgan de govern rector que pren les grans decisions i projectes estratègics; al patronat de la Fundació encara hi ha alguna de les primeres famílies que van impulsar el projecte”, relata Eduard Solé, director de l’escola.

El Meritxell va néixer l’any 1969, quan tres mestres docents que treballaven a Mataró van decidir “tirar endavant un somni”, arrencant una escola en una petita torre on ara hi ha el centre, al sector de Can Quirze. “Era un tipus d’ensenyament basat en la pedagogia activa, i creava una tercera via davant les escoles públiques del règim i les escoles religioses”.Solé considera que el centre es troba en “un moment dolç, obert sempre a noves tendències i canvis tant pedagògics com socials”, per afegir que el seu “know-how dels darrers 50 anys” els permet analitzar en profunditat els reptes de futur en una societat “altament canviant i un món globalitzat”. Per això, el pla estratègic 2019-22 treballa per plantejar quina escola es vol d’aquí tres anys. “El repte fonamental és ajudar els alumnes a ser ciutadans altament competents; si al segle XIX l’objectiu era fer mà d’obra especialitzada, ara cal formar persones capaces d’afrontar els grans canvis, siguin els que siguin”.

Actes de celebració
La celebració del 50è aniversari va arrencar amb un acte institucional dijous passat, dia 20. El seguiran un cicle de conferències de caire pedagògics sobre els reptes de l’educació del segle XXI, actes lúdics com una trobada d’ex alumnes al mes de maig (a la web fundaciomeritxell.cat hi ha un enllaç per inscriure-s’hi) i d’altres treballs del dia a dia a les aules. Com a cloenda, el festival de final de curs on els alumnes en són protagonistes i governaran el final d’aniversari.

escola

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive