El pati de l'escola Maria Mercè Marçal. Foto: Ajuntament
El pati de l'escola Maria Mercè Marçal. Foto: Ajuntament

Vern

L'escola Maria Mercè Marçal quedarà per fi lliure de legionel·la

Les obres a la nova xarxa de fontaneria s'acabaran amb l'inici del nou curs i eradicaran els problemes de control sanitari de l'equipament

L'escola Maria Mercè Marçal, al barri de Camí de la Serra de Mataró, arrossega des de fa anys un problema de control sanitari greu: la presència de legionel·la. Un brot que no hi ha hagut manera d'eliminar malgrat els nombrosos tractaments que s'hi han realitzat. Finalment l'Ajuntament va decidir crearuna nova xarxa de fontaneria a l'equipament, les obres de la qual estaran finalitzades per l'inici del nou curs escolar. D'aquesta manera s'ha de posar fi a la reaparició persistent del bacteri.

L'any 2016 un anàlisi del circuit d'aigua calenta de l'escola, emmarcat en els controls periòdics que fa el consistori als equipaments municipals, va donar positiu en legionel·la. Davant d'això es va seguir el mètode habitual: instal·lar una xarxa provisional paral·lela per fer arribar l’aigua potable des d’un altre equipament proper, i mantenir-la fins que passat un temps la legionel·la no tornés a aparèixer. Tot i que en un principi semblava que s'havia eradicat, nous controls a l'estiu de 2017 van mostrar que havia reaparegut. Ni els tractaments realitzats ni les modificacions en la xarxa de distribució d'aigua van aconseguir acabar amb el problema.

Tot plegat ha comportat que, durant aquests anys, els alumnes i mestres de l'escola no poguessin utilitzar l'aigua calenta. Davant d'aquesta problemàtica, l'Ajuntament va decidir l'any passat renovar tota la instal·lació, substituint les canonades i instal·lant noves aixetes, de cara a eliminar qualsevol element que pugui estar contaminat. En aquests moments els treballs de fontaneria ja han finalitzat i s’estan fent els treballs de revestiment d’obra. Abans d’iniciar el curs es farà un tractament de neteja i desinfecció de la nova xarxa i una analítica de control.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive