Conferència dels membres de la PTP
Conferència dels membres de la PTP

M.Coll

L’Associació de Promoció del Transport Públic defensa l’ampliació de la C32

L'entitat, en motiu del Dia de la Mobilitat, presenta les seves propostes per descongestionar el Maresme

L'Associació de Promoció del Transport Públic (PTP) ha defensat aquest vespre a la Biblioteca Pompeu Fabra les seves propostes de modificació de la xarxa de transports del Maresme, entre les quals hi ha la polèmica ampliació de la C-32, un dels punts de debat en la futura campanya electoral a la comarca. En primer lloc, l'entitat considera necessari traslladar el peatge de la denominada “Autopista del Maresme”, actualment a l'alçada de Vilassar, a l'entrada de Barcelona com a tribut d'entrada a una gran ciutat, com ja es fa a Londres i a Estocolm.

Això provocaria que molts cotxes que actualment circulen per la N-II ho fessin per la C-32, la qual s'hauria d'ampliar en un carril bus a la zona de Mataró i a l'arribada a la capital catalana. “Eixamplar l'autopista en un carril més perquè els autobusos circulin sense haver de fer cua és inevitable, si els vehicles de la N-II, convertida en Passeig Marítim, passen a l'autopista”, ha afirmat Albert Gragera, responsable de la PTP. A més, això milloraria el transport dels habitants de les poblacions de la franja interna de la comarca, aquells que tenen més dificultats per accedir a la línia de tren de la costa.

En segon lloc, una altra proposta del l'associació és promocionar la línia C-I de Rodalies RENFE. En aquest sector, proposen dos projectes: fer que la majoria de trens que vinguin de Mataró facin parada final a la Sagrera o a l'Estació de França –amb connexió de metro- i així evitar les parades amb gran volum d'usuaris que es troben soterrades a l'àrea de Barcelona i construir la línia de tren interior que connectaria Mataró amb Granollers passant per Argentona desvinculant-la del projecte de tren orbital, la qual cosa rebaixaria el trànsit per la C-60. I, finalment, plantegen definir millor els eixos de les línies interurbanes d'autobusos, especialment aquells que uneixen mar i muntanya. Propostes, segons la PTP completament viables: “No hem volgut fer volar coloms, sinó exposar les nostres propostes perquè si volen els partits les puguin adjuntar als seus programes electorals”, ha assegurat Gragera.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró, Fermí Manchado, ha explicat als pocs assistents a la trobada que el consistori municipal té previst invertir 4.300.000 d'euros en transport públic l'any 2007, dels quals quasi la meitat seran deficitaris. “Cal conscienciar a tothom de la importància d'usar el transport públic, perquè aquests diners surten de tots els contribuents”, ha explicat el regidor. I ha insistit: “Cal conscienciar-nos més i protestar menys”, en referència a les queixes que va provocar el tall del carrer Sant Josep durant el Dia de la Mobilitat.

Finalment, alguns membres del públic han dubtat sobre l'ampliació de la C-32, tenint en compte l'estretor geogràfica del Maresme i han fet sol·licituds com la possibilitat d'arribar a Barcelona amb bicicleta, cosa que seria possible si la N-II es convertís en un gran passeig.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive