Els antics dirigents l'Ajuntament de Mataró asseguren que tant el plec de clondicions per a l'adjudicació del servei de bar del TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), com el posterior contracte signat amb Eurest l'any 2011, és "legal". Una clàusula establia que el consistori hauria d'assumir com a pròpia part de la inversió que Eurest havia fet en maquinària, si l'empresa decidia marxar abans dels quinze anys de contracte. Això ha acabat passant i ara l'Ajuntament ha de fer front a una despesa extraordinària de 550.000 euros. L'expresidenta del TCM i actual diputada del PSC al Parlament, Alícia Romero, afirma que és una clàusula "habitual" en aquest tipus de contractes i que està "ajustada a llei".
Els fets es remunten als anys 2010 i 2011, quan a Mataró governaven PSC, ICV-EUiA i ERC. El 2010 es va aprovar un plec de condicions per a l'adjudicació del servei de bar de l'edifici universitari del parc TCM. Un any més tard, es va signar el contracte amb l'empresa adjudicatària amb unes condicions que, en alguns casos, contradeien el plec de condicions inicial.
La que aquests dies inquieta la ciutat és la que fixa que el propi TCM, en cas que l'empresa decidís marxar abans dels quinze anys que fixa el contracte, hauria d'assumir l'amortització pendent de la inversió que va fer Eurest per posar en marxa el negoci. Això es tradueix avui amb una despesa extraordinària d'uns 550.000 euros, ja que l'empresa ha decidit abandonar el TCM.
La presidenta de la Fundació TCM en aquell moment i actual diputada socialista, Alícia Romero, assegura que tots els tràmits es van fer "ajustats a llei". En aquell moment, relata Romero, "no hi havia diners per equipar l'espai del bar" i es va decidir que ho pagués l'adjudicatari. La clàusula de la discòrdia es va incloure en aquest context i, segons Romero, és "habitual" en aquest tipus de contractes.
Romero en una imatge d'arxiu
Comentaris