capgros.com

L'ajuntament regula el transport de substàncies perilloses

El ple aprovarà un manual que complementarà el pla d'actuació per a establiments amb productes perillosos

El ple d'aquest proper dijous portarà a aprovació el manual per a accidents en el transport de mercaderies perilloses, que definirà les actuacions que cal portar a terme en cas que els vehicles que transporten substàncies perilloses tinguin un accident. Aquest pla d'actuació és el resultat d'un estudi realitzat entre 80 indústries de la ciutat que utilitzen substàncies químiques en el seu procés, comercialització o emmagatzematge.

Aquest estudi, que ha permès determinar les mesures, distàncies de seguretat i les funcions que cal portar a terme en cas d'accident, ja va ser la base per a l'elaboració d'un Pla d'Actuació per a establiments amb substàncies perilloses, que va ser aprovat al ple del passat mes de gener.

En aquest sentit, l'ajuntament també està elaborant una Ordenança Municipal que regularà el transport de mercaderies perilloses. Aquesta ordenança establirà els permisos, horaris, carrers per on es pot circular, quantitats màximes, zones d'aparcament i mesures de vigilància per a aquests vehicles.

El Pla de Protecció Civil
La redacció d'aquests plans d'actuació s'enmarca dins el pla bàsic de Protecció Civil de Mataró. Una revisió d'aquest document efectuada l'any 2000-01 establia l'obligació de realitzar plans d'actuació per al risc d'incendis forestals i d'inundacions per fortes pluges. Al mateix temps, es recomanava que es fessins plans per al risc d'accidents en establiments i en el transport de substàncies perillores. D'altra banda, el servei de Protecció Civil de l'Ajuntament treballa actualment en la redacció del pla d'actuació per a focs artificials i correfocs i més endavant farà també el manual d'actuació en cas de risc de nevades, de contaminació d'aigües marines i de sismes.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive