-
-

L'Ajuntament, preocupat per l'increment de delictes

La percepció d'inseguretat es trasllada a les dades.

L'Ajuntament de Mataró ha mostrat la seva preocupació per com s'està patint un increment en les dades delictives en el darrer any. El regidor Juan Carlos Jerez, primer tinent d'alcalde, ha explicat aquest dijous, dia 25 en una trobada amb la premsa, que en el darrer any que va des de juliol de 2018 al mes de juliol d'aquest 2019 s'han incrementat el nombre de delictes en diverses àrees: robatori amb força a interior de domicili, robatori amb força a establiments i empreses, estrebades i robatoris dins d'establiments. "Aquella percepció d'inseguretat que els ciutadans ens deien a finals d'any i principi d'aquest, les dades no ho mostraven; però ara el conjunt de dades sobre la taula sí ho indiquen", ha expressat.

El regidor ha explicat que hi ha un increment en xifres desporés de "bons anys" en aquest sentit, i que el guany demostra "una tendència a l'alça" respecte el període anterior. No s'han donat percentatges ni números concrets perquè s'espera poder presentar primer en una reunió amb Mossos d'Esquadra de Junta Local de Seguretat per la setmana vinent, però sí que s'ha indicat "la preocupació" que hi ha des del govern municipal en aquest sentit. Entre les peticions, res de nou: consideren que la seguretat ciutadana és competència dels Mossos d'Esquadra i que per tant, la primera mesura ha de ser incrementar i reforçar els serveis necessaris per fer front a aquesta situació. També s'espera poder cobrir les 20 places vacants que hi ha al cos de policia local.

En tot cas, Jerez ha explicat que les dades estan "en la línia del conjunt del país", i ha declinat parlar de diversos barris en el sentit que Mataró és un únic districte, i que no poden identificar estadístiques segregades més enllà de moments concrets, tot i que entén que situacions com els trets de l'altra dia a Rocafonda juntament amb altres fets delictius recents generen preocupació en zones de la ciutat.

Més intervencions contra la salut pública

Una altra dada que ha crescut ha estat l'increment en intervencions de delicte de salut pública, quelcom que explica pel fet que s'estan fent moltes més actuacions. "No és una dada preocupant en el sentit que, com els controls de tràfic, si en fas més, creixen els registres de delicte; això vol dir que hi ha més tràfic de drogues? pot ser que sí, pot ser que no. El que hi ha és una tasca major de la policia en aquest sentit i els resultats se'n veuen repercutits.

La setmana vinent, en tot cas, es presentaran les dades de la Junta Local de Seguertat per saber quin increment hi ha hagut en els diversos fets delictius en el darrer any a Mataró.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive