-
-

capgros.com

L'Ajuntament pren mesures per frenar la propagació del mosquit tigre

El decret recomana evitar l'acumulació d'aigua en contenidors i recipients per combatre la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques

El mosquit tigre és present a Mataró des del 2010, quan se'n van detectar els primers exemplars. Des de llavors, cada estiu l'Ajuntament pren mesures per frenar-ne la propagació, ja que aquest insecte, originari del sud-est asiàtic, pot ser nociu per les seves picades, malgrat que no transmet malalties. La prevenció es basa en evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques.

El decret recomana a la població posar sota cobert els objectes i contenidors en els que s'hi pugui acumular aigua, o mantenir-los tapats amb tapa o tela mosquitera. En el cas de bases i piscines, cal clorar l'aigua, introduir-hi peixos o col·locar una tela mosquitera prima.

Evitar acumulació d'aigua
Pel que fa als equipaments, s'actua en espais com els cementiris, perquè els recipients contenidors de flors no acumulin aigua; a horts, solars i finques en desús, o bé a escoles, on cal evitar que els elements de joc no tinguin aigua estancada. Altres espais susceptibles són càmpings, ports o centres de jardineria, així com els llocs a l'aire lliure que quedin desatesos durant les vacances.

Actuació als embornals
Aigües de Mataró, per la seva banda, aplicarà tractaments preventius amb larvicida a un total de 8.000 embornals de la xarxa de clavegueram, amb un cost aproximat de 25.000 euros. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive