Una protesta contra la violència masclista. Foto: R.Gallofré
Una protesta contra la violència masclista. Foto: R.Gallofré

L'Ajuntament manifesta el seu "compromís" amb les dones víctimes de la violència masclista

El consistori ha aprovat una Declaració institucional amb motiu del 25N, amb l'única abstenció de Ciutadans

L'Ajuntament de Mataro ha aprovat una Declaració institucional amb motiu del 25N, Dia Internacional contra la violència masclista, El text, presentat pel govern del PSC i ECPM, va comptar amb el suport dels grups d’ERC i de JuntsXMataró i l’abstenció de Ciutadans. La declaració mostra el "ferm compromís" de l'Ajuntament amb les dones víctimes d'aquesta xacra social "que ha de ser erradicada". Per assolir-ho, reclama "el compromís individual de tota la ciutadania, homes i dones, i el compromís col·lectiu de tota la societat i de tots els partits polítics", de cara a combatre-la "amb tots els mitjans". 

El document constata que la violència envers les dones és una de les violacions de drets humans més persistents del món. Es manifesta en tota mena d'expressions: verbal, física, jurídica, psicològica, econòmica i social, i és fruit "d'una estructura patriarcal que promou la desigualtat i es perpetua amb insistència ferotge", segons resa el text. Com a conseqüència, aquesta violència "impedeix el progrés de la societat en general i de les dones en particular, que no poden desenvolupar els seus projectes de vida en llibertat". 

El manifest recorda que durant aquest 2019, fins al novembre, un total de 49 dones han estat assassinades a l'EStat espanyol, i ja en són 1024 des de 2003, totes elles per violència masclista. Davant de tot plegat, proposa que les administracions es coordinin i destinin més recursos econòmics i de personal especialitzat per lluitar contra aquesta xacra. En concret, el consistori reclama que se segueixin impulsant les mesures recollides en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, que s'apliquin els canvis legislatius necessaris per asolir-ho, que es tramitin Pressupostos Generals amb perspectiva de gènere, o que totes les administracions formi en perspectiva de gènere i violència masclista a totes i tots els professionals d'organismes com l'Ajuntament.

D'altra banda, aquest dimarts, dia 5, es va presentar el Protocol Comarcal del Maresme per l'abordatge integral de la violència masclista. Es tracta d'una eina per facilitar la feina dels professionals implicats en l’eradicació d’aquesta problemàtica. Mataró compta amb un Protocol integral per a l'abordatge de la violència masclista des de l'any 2003 que ha estat revisat en vàries ocasions per adaptar-lo als canvis socials i legislatius.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive