J. Vives

L’ajuntament informa a les associacions sobre la declaració de l’impost de societats

La modificació de la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos de l'Estat obliga a totes les entitats no lucratives a fer la declaració.

Totes les associacions i entitats no lucratives hauran de presentar declaració de l'Impost de Societats abans del 25 de juliol. Aquesta és l'obligació que es va introduir a la Llei d'Acompanyament dels pressupostos del 2002 de l'Estat i que ara, en el període de presentació de les declaracions, està provocant dificultats a moltes associacions amb capacitats de gestió molt diverses. “Moltes d‘aquestes entitats es basen en el voluntariat, i ara es troben amb una declaració que no s'ha informat i amb un formulari que no està adaptat “ explica la tècnica de l'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme, Pilar Pujol.

L'ajuntament de Mataró, a través d'aquesta Agència, està portant a terme un seguit d'actuacions per explicar el canvi de la legislació i el mètode que cal seguir per presentar la declaració de l'Impost de societats. El passat 6 de maig ja es va fer una conferència sobre la normativa fiscal i aquest dissabte 14 es comencen uns tallers per a les entitats en les que se'ls oferirà l'ajuda necessària per fer la declaració.

Al mateix temps, l'ajuntament informa, en aquests tallers i per mitjà de cartes dirigides a les associacions de la campanya de recollida de signatures que s'està portant a terme per demanar a l'administració central l'aplicació d'una moratòria per les declaracions d'aquesta any. En aquest sentit, el Ple del mes de maig ja va aprovar una moció conjunta que acordava trasmetre al govern central la preocupació del consistori pel malestar que aquesta normativa ha provocat en el sector associatiu.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive