Judith Vives

L'Ajuntament i Caixa Catalunya impulsen un programa d'habitatge compartit

Els estudiants universitaris s'allotjaran a casa de persones grans que visquin soles i necessitin companyia

La Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya i l'Ajuntament de Mataró col·laboraran conjuntament per impulsar un programa de convivència intergeneracional a la ciutat. Aquest programa, que porta el mateix nom de Viure i Conviure, consisteix en posar en contacte a joves estudiants que busquin allotjament amb gent gran que visqui sola i que necessiti companyia.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de la Fundació Viure i Conviure, Antoni Serra, juntament amb els directors dels dos centres universitaris de la ciutat, han formalitzat aquest matí el conveni que farà possible l'implantació a Mataró d'aquest programa que Caixa Catalunya porta a terme a diversos indrets de Catalunya des de l'any 1996. El programa es va impulsar per donar resposta a la necessitat de moltes persones grans que se senten soles i es desenvolupa principalment a ciutats amb activitat universitària, on molts estudiants estrangers necessiten allotjament. Durant el curs 2003-2004 es van portar a terme un total de 224 convivències, de les quals moltes repetien l'experiència.

El president de la Fundació Viure i Conviure, Antoni Serra, ha explicat que per fer funcionar aquest programa a Mataró cal, en primer lloc, “una implicació forta de l'ajuntament, que haurà de buscar la gent gran que vulgui acollir als estudiants”. En aquest sentit Serra ha recordat que aquesta labor no és fàcil perquè molta gent mostra reticències a tenir un desconegut a casa”. Segons Serra, també és necessària “la implicació de les instàncies universitàries que han de trobar els alumnes”. En tot aquest procés, Caixa Catalunya s'encarregarà de supervisar el procés fent un seguiment de la persona acollidora.

Per la seva banda l'alcalde, Joan Antoni Baron, ha mostrat la seva satisfacció per un conveni que, al seu parer, permetrà resoldre “un gran problema que és el de l'allotjament dels estudiants” i que, al mateix temps, representa un exemple de “solidaritat intergeneracional”, ja que es creen noves relacions entre els joves i els més grans. “És molt important poder anar relligant la societat ara que apareixen nous models familiars”, ha reflexionat l'alcalde.

Ara l'Ajuntament, a través del departament de Serveis Socials, s'encarregarà de buscar les persones grans que estiguin disposades a acollir a un estudiant. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Oriol Batista, ha explicat que ja hi ha unes cinc persones que, tot i desconèixer el programa, ja s'havien ofert per a aquesta iniciativa. Les persones grans que acullin a un estudiant rebran un total de 90 euros al mes per cobrir l'increment de les despeses de llum, aigua i altres serveis. Els estudiants, per la seva banda, obtindran un total de 480 euros per curs acadèmic. A canvi, només s'hauran de comprometre a seguir uns horaris i ha compartir algunes hores amb la persona que els acull.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive