-
-

capgros.com

L'Ajuntament demana col·laboració ciutadana contra el mosquit tigre

A més de fer la seva pròpia campanya de vigilància, reclama als mataronins que localitzin punts de cria d'aquest insecte a les seves llars

El mosquit tigre es va detectar per primer cop a Catalunya l'any 2004, i des de llavors s'ha convertit en un habitant més del país, gens benvingut, que prolifera durant les èpoques més caloroses de l'any. A finals de primavera, des de llavors, s'inicien campanyes per lluitar contra aquest insecte, com és el cas de l'Ajuntament de Mataró. El consistori reclama la col•laboració ciutadana per ajudar a eradicar-lo, ja que es calcula que més del 90% dels llocs on pot criar es troben en propietat privada.

La campanya és especialment important perquè, a part de les molèsties generades per la seva picada, el mosquit tigre pot ser transmissor de malalties com el Dengue, el Chikungunya i el Zika, aquesta última tristament famosa per l'emergència global de salut pública que ha suposat la seva proliferació a l'Amèrica del Sud i els seus efectes, sobretot, en dones embarassades.

La campanya d'enguany del consistori es va iniciar el 10 de maig passat i inclou diverses línies d'actuació. Per una banda, vigilància i control de la via pública, amb la revisió i tractament, si cal, dels 8.0000 embornals existents a la ciutat amb insecticida biològic. També es vigilen els edificis municipals, s'elaboren mapes de riscos i s'atenen les incidències ciutadanes. Un treball que realitza Aigües de Mataró en col•laboració amb l'Ajuntament, amb un cost global de 18.000 euros.

Què pot fer el ciutadà
Però els ciutadans també hi poden ajudar, evitant que els mosquits criïn a casa seva. El més important és que localitzin aquells punts on pot haver-hi aigua acumulada, com plats de les plantes, joguines infantils, neumàtics, etcètera. Aquests punts s’han de buidar com a mínim dos cops a la setmana per evitar que els mosquits s’hi puguin reproduir. Davant la detecció de punts de cria en espais privats, l’Ajuntament pot fer inspeccions i requeriments als propietaris que, en cas de no ser atesos, podrien derivar en multes coercitives i sancions.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive