-
-

M.Coll

L’Agenda Llatinoamericana es presenta com “una cita a l’esperança”

Francesc Escribano, director de TV3, explica a Mataró com va aproximar-se a la figura de Pere Casaldàliga i al Tercer Món

L'Agenda Llatinoamericana 2007, aquest any centrada en el tema de la democràcia, va ser presentada ahir en el Centre Cívic del Pla d'en Boet com “una cita a l'esperança” i com un un pont de diàleg entre Europa i Amèrica Llatina. El conferenciant de l'acte va ser Francesc Escribano, actual director de TV3 i autor d'una biografia de Pere Casaldàliga, qui va afirmar que d'Amèrica Llatina els europeus en podem aprendre “la fe en l'esperança i la creença que la utopia és l'únic camí possible”. També va afirmar que l'Amèrica Llatina no està de moda per una qüestió de desconeixença.

A més, el periodista va relatar la seva primera trobada amb Pere Casaldàliga, promotor de l'Agenda Llatinoamericana i actual bisbe emèrit de Sao Félix do Araguaia (Mato Grosso, Brasil): “Quan ens vam abraçar per primera em va sorprendre la poca cosa que era físicament i amb vaig preguntar com aquell home podia ser la gran amenaça del govern del país”, va explicar l'autor del llibre Descalç sobre la terra vermella. Aquell primer dia, acompanyat del religiós català, també va comprendre una de la principal diferència entre el nord i el sud: “La dignitat humana i el tractament de la mort: les vides del primer i del tercer món valen diferent i, al sud, a diferència d'aquí, la mort s'assumeix de forma natural”.

La trobada també va servir per animar a un públic ja conscienciat de les desigualtats mundials. “Hi ha molts motius per la desesperança, però encara n'hi ha més per l'esperança”, va assegurar el periodista. I va advertir: “Quan sentim angoixa davant la pobresa vol dir que mirem l'altre de tu a tu, però sentir aquesta angoixa vol dir generar-nos encara més preguntes”. L'Agenda Llatinoamericana d'enguany, sota el tema “Exigim i fem una activa democràcia”, aplega textos d'intel·lectuals de renom com Frai Betto, Pere Casaldàliga, Jaume Botey, José Ignacio González Faus, Gregorio Dionis, José Saramago o Alfredo Gonzalves, entre molts altres. Aquesta eina de treball i de reflexió, que arriba a la quinzena edició, actualment es distribueix a 20 països i s'edita en 9 llengües.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive