-
-

capgros.com

L'AFAM participa en un estudi pioner a Espanya sobre malalts d'alzheimer

Participen en una mostra on hi ha associacions de 13 comunitats autònomes

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer ha estat escollida per representar catalunya en un estudi d'àmbit estatal en el que es faran proves en malalts amb demència durant tres mesos. Sis malalts del centre mataroní participaran en 23 sessions amb l'objectiu d'observar si la Cianotípia com activitat millora la qualitat de vida i estat emocional dels pacients. Es tracta d'una activitat promoguda pel Centre de Referència Estatal d'Alzheimer de Salamanca, la CEAFA i les Universitats de Salamanca i Complutense de Madrid. La Cianotipia és una antiga tècnica fotogràfica que es basa en el procediment d'impressió de fotografies en color cian blu. És el primer cop que es fa servir com a teràpia per aquests tipus de malalts.

“El fet que aquest tipus de teràpia aprofiti capacitats que els malalts d'Alzheimer i altres demències en fase inicial (fins i tot més avançades) mantenen intactes, com pot ser la creativitat i la memòria procedimental, atorga als malalts una sensació de normalitat que pot beneficiar-los molt, millorant la seva qualitat de vida”, afirma Eduardo González, instructor de recerca de la Universitat de Salamanca que ha format a l'equip professional del Centre de Dia de l’AFAM perquè pugui desenvolupar la tècnica i recopilar dades durant els propers tres mesos.

González, juntament amb Laura Teixidor, instructora d'Art, també han iniciat la teràpia amb els 6 malalts del Centre que experimentaran la Cianotípia com a mostra representativa catalana. “El fet de donar suport al CRE i ser la mostra representativa de Catalunya és un orgull i ens motiva molt com a Associació”, afirma Joan Carles Molina, Treballador Social de l’AFAM.

Així funciona
Després d’una anàlisi prèvia d’obres d’art (realistes i abstractes), els malalts preparen papers fotosensibles, que després exposaran durant 2-3 minuts a la llum solar amb els objectes o parts del cos que vulguin transferir. Se submergeixen ràpidament en aigua, obtenint impressions en tonalitat blaves que, un cop seques, els pacients complementes retocant-les amb colors, pintura o qualsevol altre material artístic.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive