La causa de l'assassinat d'Helena Jubany segueix oberta
Notícies relacionades
La causa de l'assassinat d'Helena Jubany segueix oberta

El jutge del cas Helena Jubany cita a declarar un nou sospitós

El jutge cita l’1 d’abril a XJM com a autor dels anònims, després que se n’hagi identificat la seva caligrafia

Novetat important en el cas Helena Jubany. El jutge ha citat a declarar a XJM, un dels sospitosos d’estar implicat en l’assassinat de la mataronina. La Policia Científica ha conclòs que és autor de part dels anònims rebuts per la víctima. El proper 1 d’abril a les 10 del matí haurà de prestar declaració.

La citació arriba estirant del fil de les darreres novetats d’un cas que va estar a punt de prescriure. El jutge li havia atribuït la condició d'investigat el passat 1 de desembre de 2021, quan faltaven hores perquè el delicte prescrivís 20 anys després del fatídic 2 de desembre de 2001. 

Una imputació in extremis


La imputació de XJM la va sol·licitar el 29 de novembre de 2021 l’advocat Benet Salellas en representació de la família de l'Helena Jubany, després de trobar al disc dur del seu ordinador un correu electrònic que vincula el sospitós amb els anònims que havia rebut la víctima poc abans de ser assassinada. Per demanar-ne la imputació vam aportar un informe pericial de l’informàtic forense Bruno Pérez Juncà.

Prescrit el crim d'Helena Jubany per als no investigats

Benet Salellas i Joan Jubany, germà de l'Helena

Segons ha fet pública la família, el 10 de gener de 2022 el titular del Jutjat de Primera Instància n. 2 de Sabadell requereix a XJM que aporti documents manuscrits per ell mateix en l'època dels fets (any 2001). El 25 de gener, l'advocada de XJM respon que malgrat el seu client "ha estat rebuscant l'esmentada documentació, de moment no troba cap document que compleixi els requisits sol·licitats en el requeriment".

El 13 de gener de 2022 el titular del Jutjat de Primera Instància n. 2 de Sabadell pren cos d'escriptura a XJM i encarrega al Cuerpo Nacional de Policía que comprovi si el cos d'escriptura coincideix amb l'escriptura dels anònims rebuts per l'Helena. El 24 de febrer de 2022 pèrits del Laboratori de Grafoscopia de la Policia Científica del CNP emeten un informe on conclouen que tant l'escriptura dels documents dubitats (els anònims) com dels documents indubitats (cos d'escriptura del sospitós) "SÍ han estat realitzats per XJM".

Avui, 24 de març de 2022 el titular del Jutjat de Primera Instància n. 2 de Sabadell ha citat a declarar el sr. XJM, en qualitat d'investigat, el proper divendres 1 d'abril , i tot seguit se celebrarà la compareixença prevista.

 

Comentaris (2)

anonimus Fa 1 any
Espero que enxampin al(s) culpables i als que no ho son i han sortit als diaris puguin oblidar el tema d'una vegada.
Pilar Fa 1 any
Per fi es mou el cas de l'Helena. Espero que s'aclareixi i es pugui fer justícia. L'Helena podrà descansar i la seva família estarà més tranquila.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive