La petició l'ha fet una jutge de Mataró
Notícies relacionades
La petició l'ha fet una jutge de Mataró

El jutge cancel·la un deute de 36.000 euros a un mataroní

La persona havia generat el deute per trobar-se en situació d'atur i ha aconseguit cancel·lar-lo gràcies a la Llei de Segona Oportunitat

El jutjat de Primera Instància de Mataró ha exonerat una persona de deute contret, que arribava als 36.466 euros, i que es devia en gran part al fet que portava molt de temps en atur. Una situació que s'ha donat gràcies a l'anomenada Llei de Segona Oportunitat

Repara Tu Deuda Abogados, el despatx que ha tramitat el cas, explica que el jutjat ha dictat per al seu client el que es coneix com a "Benefici d'exoneració del passiu insatisfet". L'augment dels costos bàsics i el temps que ha estat a l'atur va fer que el deute no parés de créixer, fins a fer impossible la seva devolució. No és el primer cop que un mataroní es beneficia d'aquesta llei. 

De cara a ser beneficiari de la Llei de Segona Oportunitat, cal complir requisits com ara que el deute no superi els 5 milions d'euros, que el jutge consideri que s'està actuant de bona fe sense ocultar bens ni ingressos, de manera que es pugui justificar la insolvència, així com no haver estat condemnat per delictes socioeconòmics. en els darrers 10 anys. 

La Llei està vigent des de l'any 2015 i s'hi poden acollir particulars i autònoms per cancel·lar els deutes contrets i començar de zero. Fins a l'actualitat, segons Repara tu deuda, més de 20.000 persones ho han fet a través del seu despatx, el qual ha arribat a "recuperar" fins a 110 milions d'euros acumulats en deutes dels seus clients. 

Tal i com assenyalen des de Col·lectiu Ronda, la Llei de de Segona Oportunitat permet cancel·lar fins el 100% dels nostres deutes pendents (amb excepcions com les que afecten els deutes amb Hisenda i Seguretat Social), paralitzant processos d’embargament. Les persones físiques, tinguin o no activitat empresarial, poden acollir-se a un mecanisme per tal de renegociar els seus deutes si es troben en situació d’insolvència i no poden fer-hi front. Es tracta d'un procés similar a les del procediment de concurs de creditors reservat a les empreses, que permet superar una eventual situació de fallida i començar de zero, sense deutes, intentant preservar al mateix temps els interessos dels creditors.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive