Junts demana facilitats per a la rehabilitació. Foto: R.Gallofré
Junts demana facilitats per a la rehabilitació. Foto: R.Gallofré

Junts proposa solucions al col·lapse de Llicències a Mataró

Junts per Mataró demana reorganitzar el departament per afavorir la rehabilitació i retallar els temps d’atenció de l’Ajuntament al ciutadà

El mal funcionament del departament de Llicències de l’Ajuntament de Mataró és un tema recurrent els darrers anys. Sobretot a nivell de tempos, sigui per mala organització, manca de recursos o saturació, es demora molt l’atenció a ciutadans i empreses. Junts per Mataró proposa un seguit de solucions a aquesta situació i col·loca la rehabilitació com a peça clau per als propers anys a la ciutat. 

La proposta que Junts presentarà al Ple està treballada, asseguren, amb diferents Col·legis Tècnics Professionals i Gremis de Constructors, notaris i Cambra de la Propietat. Consideren, des del Grup Municipal que “davant la situació de crisi econòmica en la que ens estem endinsant, no podem agreujar la situació paralitzant l’activitat i generant greus perjudicis” i és per això que proposen facilitar els processos de rehabilitació urbana a la ciutat. . 

Junts es fa ressò de la necessitat imperant de promoure aquesta rehabilitació, a nivell de seguretat, salut, energia o ecologia. Detallen que estudis recents conclouen que el total del parc d’habitatges que necessiten una intervenció de rehabilitació és del 70% del total existent i hi afegeixen un argument laboral i econòmic: “En termes d’ocupació, apostar per aquest àmbit estimularà l’ocupació local i qualificada i reactivarà, a nivell econòmic, el col·lectiu de les petites empreses i autònoms del ram de la construcció de Mataró i comarca”, asseguren. I fan números: la inversió d’un milió d’euros en rehabilitació aconsegueix xifres de més de 30 llocs de treball. 

Els dos regidors de Junts per Mataró: Alfons Canela i Xavier Font

Els dos regidors de Junts per Mataró: Alfons Canela i Xavier Font

Què proposen per solucionar Llicències

Les tres propostes concretes per solucionar el col·lapse de Llicències del grup puigdemontista són separar i individualitzar els processos d’obtenció d’expedients de llicències d’obra nova i d’obra de rehabilitació, que el departament d’urbanisme estudiï la possibilitat de disposar de professionals, per dedicar a les llicències de rehabilitació, formats expressament per detectar, analitzar i resoldre qualsevol situació derivada de la rehabilitació i establir un conveni de col·laboració i participatiu entre l’Ajuntament, Gremis de Constructors, Col·legis Tècnics Professionals i Cambra de la Propietat Urbana de Mataró, per ser capdavanters en el model en la gestió de llicències d’àmbit català. 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Jajaja Fa 8 mesos
I que tal posar més personal administratiu? O qui us penseu que tira endavant els tràmits??? Aquesta és una reclamació HISTÒRICA, però no, d'això no parlareu, pallassos!!!
Esther Fa 8 mesos
No és solsament el servei de llicències el que està saturat: valdria la pena aprofundir en el tema de la reorganització dels diferents serveis. Hi ha molts caps que no tenen ni idea del que porten al seu càrrec. Internament és un desgavell.
Old school Fa 8 mesos
Correcte Esther! Puc donar fer del que dius.
Marco Fa 8 mesos
Si eres un hombre y se te cae el pelo hay 3 cosas que no fallan 1.Champu anticaída 2.Cualquier pastilla natural para la caída 3.y finamente y no menos importante, un corte de pelo corto cada semana Si lo haces durante 2 meses lograras un resultados espectaculares. Hay que ser constante, si no te quieres Calvo.
Felicitats Fa 8 mesos
Es conegut a la ciutat la inoperància història d'aquest servei. A veure si teniu sort.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive