Junts demana facilitats per a la rehabilitació. Foto: R.Gallofré
Junts demana facilitats per a la rehabilitació. Foto: R.Gallofré

Junts proposa solucions al col·lapse de Llicències a Mataró

Junts per Mataró demana reorganitzar el departament per afavorir la rehabilitació i retallar els temps d’atenció de l’Ajuntament al ciutadà

El mal funcionament del departament de Llicències de l’Ajuntament de Mataró és un tema recurrent els darrers anys. Sobretot a nivell de tempos, sigui per mala organització, manca de recursos o saturació, es demora molt l’atenció a ciutadans i empreses. Junts per Mataró proposa un seguit de solucions a aquesta situació i col·loca la rehabilitació com a peça clau per als propers anys a la ciutat. 

La proposta que Junts presentarà al Ple està treballada, asseguren, amb diferents Col·legis Tècnics Professionals i Gremis de Constructors, notaris i Cambra de la Propietat. Consideren, des del Grup Municipal que “davant la situació de crisi econòmica en la que ens estem endinsant, no podem agreujar la situació paralitzant l’activitat i generant greus perjudicis” i és per això que proposen facilitar els processos de rehabilitació urbana a la ciutat. . 

Junts es fa ressò de la necessitat imperant de promoure aquesta rehabilitació, a nivell de seguretat, salut, energia o ecologia. Detallen que estudis recents conclouen que el total del parc d’habitatges que necessiten una intervenció de rehabilitació és del 70% del total existent i hi afegeixen un argument laboral i econòmic: “En termes d’ocupació, apostar per aquest àmbit estimularà l’ocupació local i qualificada i reactivarà, a nivell econòmic, el col·lectiu de les petites empreses i autònoms del ram de la construcció de Mataró i comarca”, asseguren. I fan números: la inversió d’un milió d’euros en rehabilitació aconsegueix xifres de més de 30 llocs de treball. 

Els dos regidors de Junts per Mataró: Alfons Canela i Xavier Font

Els dos regidors de Junts per Mataró: Alfons Canela i Xavier Font

Què proposen per solucionar Llicències

Les tres propostes concretes per solucionar el col·lapse de Llicències del grup puigdemontista són separar i individualitzar els processos d’obtenció d’expedients de llicències d’obra nova i d’obra de rehabilitació, que el departament d’urbanisme estudiï la possibilitat de disposar de professionals, per dedicar a les llicències de rehabilitació, formats expressament per detectar, analitzar i resoldre qualsevol situació derivada de la rehabilitació i establir un conveni de col·laboració i participatiu entre l’Ajuntament, Gremis de Constructors, Col·legis Tècnics Professionals i Cambra de la Propietat Urbana de Mataró, per ser capdavanters en el model en la gestió de llicències d’àmbit català. 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive