Juan Carlos Jerez: “Mataró és un exemple de bona política”. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Juan Carlos Jerez: “Mataró és un exemple de bona política”. Foto: R. Gallofré

Juan Carlos Jerez: “Mataró és un exemple de bona política”

Anuari 2023, Política: parlem amb Juan Carlos Jerez, extinent d’Alcalde i parlamentari del PSC al Congrès dels Diputats

T’imaginaves, al començar 2023, que acabaries l’any a Madrid de diputat?
No m’ho esperava gens ni mica. Dubtava entre continuar o no a l’Ajuntament però mai hagués pensat tenir un oferiment de llistes al Congrès. Sempre ho havia trobat atractiu però mai m’hi havia postulat.

Quina valoració fas del teu pas per la política local?
Tota la darrera etapa com a primer tinent d’alcalde va ser molt intensa i es van començar a recollir fruits del mandat en seguretat, protecció civil, salut pública, mobilitat. Tal com havíem preconitzat, el carril bici només necessitava gent perquè se n’interioritzés l’existència. Sé que la política de seguretat està ben encarada, amb nous efectius, tecnologia, presència a les xarxes o patrulles conjuntes. Puc dir que vaig veure que el més complicat de gestionar com la seguretat i mobilitat funciona i  també la política fiscal i pressupostària.

Com veus el nou mandat amb els acords amb Junts i PP?
Força bé. Recordo que ja el primer mandat de Bote que érem 6 i cada pressupost i ordenances era haver de pactar i intentar trobar el comú denominador en favor de la ciutat. El propi PP s’havia abstingut i votat a favor (i ara Escribano fa com feia José Manuel López), com també  Ciutadans, Esquerra, Iniciativa, Volem. Aquell era un escenari extrem amb 6 i ara es fa amb vocació de mandat, de quatre anys, em sembla bé que és un exemple de bona política que hauríem d’exportar a nivell de país i a l’Estat.

A Madrid això ara sembla impensable...
La situació d’ara és una pena i una llàstima que a tots els nivells territorials no puguem fer ‘de la necessitat virtut’ que va dir el President. Hi ha moltes coses en les que podem posar-nos d’acord i sempre hi haurà diferències i contradiccions. Confesso que com a diputat al Congrés no em sento còmode amb segons quin debat irat que van de ‘zasques’... jo prefereixo dir la meva de manera educada i correcta i lamentar si algú fa de la seva intervenció una bronca per l’altre. Hi ha un posicionament extrem de la dreta i la ultradreta que és una estratègia però rere aquesta ‘pose’ segur que hi ha polítics que en un moment donat podran pensar en l’interès general. A porta tancada amb el PP s’acorden coses..

Has desconnectat del paper de responsable de Mataró?
Tinc la deformació personal de tot el que detecto i considero comentar-ho a qui porta la regidoria. Encara no me’n puc estar i els hi comento per si pot ser d’utilitat. Sóc un actiu del partit a Mataró, sóc a l’executiva local i comarcal i miro d’aportar sense posar-me on no em demanen, és clar. Sempre que em deixin opinar, estaré connectat. per poder-ho fer.

Arxivat a:

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive