J.S.

Jordi Llisterri aposta per una autèntica laïcitat a l'estat espanyol

Va protagonitzar el tradicional sopar-debat organitzat per diverses entitats cristianes de la ciutat

El Casal de Sant Josep va acollir ahir al vespre el tradicional sopar-debat que diversos grups cristians de la ciutat organitzen des de fa més d'una dotzena d'anys. Jordi Llisterri, periodista i director de la revista Foc Nou, va protagonitzar la intervenció central del debat, que versava sobre la laïcitat.

Llisterri va començar la seva intervenció diferenciant entre laïcisme i laïcitat: "El laïcisme refusa que la persona tingui una dimensió transcendent i vol apartar el tema religiós de l'espai públic. En canvi la laïcitat signifca que les creences no es puguin imposar i que hi hagi un respecte mutu entre totes".

El periodista va apuntar la dificultat que comporta que els acords entre Església i Estat a Espanya són directament entre el govern i el Vaticà: "Això, òbviament, és inaplicable amb les altres religions", va explicar. En aquest mateix sentit, Llisterri va comentar que podria sorgir un conflicte quan en futur els imams vulguin nomenar els seus propis professors de religíó als instituts públics, com fa ara el Bisbat: "Que l'assignatura de religió la controli el bisbat és un problema, perquè crea un greuge comparatiu", va assegurar.

En aquesta ocasió els convocants del debat, al qual van assistir unes setanta persones, eren ACO Maresme, Justícia i Pau del Maresme, Grup Tercer Món-Mataró i la revista Valors.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive