Bigues en el moment de ser presentat, a l'inici de la conferència.
Bigues en el moment de ser presentat, a l'inici de la conferència.

Joan Salicrú

Jordi Bigues reclama que l'alimentació sigui un dret fonamental

Recorda que cada dia cinquanta mil persones no s'alimenten correctament a l'àrea metropolitana de Barcelona

"Aquesta nit [ahir] cinquanta mil persones de l'àrea metropolitana de Barcelona aniran a dormir havent menjat només un àpat. Cal que el dret a l'alimentació sigui un dret fonamental, tan a nivell local com internacional". Ho va dir el periodista i activista ecologista Jordi Bigues en el transcurs de la conferència Hàbits de consum i solidaritat, cap a un nou equilibri, organitzada pel Departament de Benestar Social de l'Ajuntament dins els actes del dia del Consumidor. El periodista va apuntar que recordar que hem passat de l'escassedat de la postguerra a l'abundància de l'actualitat, però que encara hi ha bosses de persones que no s'alimenten correctament.

Bigues va apuntar que fins ara aquest dret no s'ha admès a nivell mundial perquè hi ha països com els Estats Units o Brasil que no estan disposats a acceptar-ho, ja que d'aquesta manera tindrien l'obligació legal de portar-lo a terme. "Almenys són honestos", va reconèixer el periodista. Bigas també va reclamar que es faci efectiu el dret a l'habitatge a casa nostra, recordant que a altres indrets com al Regne Unit és una obligació, i també el dret al medi ambient.

Bigues, que és l'autor del popularíssim llibre Cinquanta coses que pots fer per salvar la terra, va confessar que darrerament se n'havia adonat de la falta de futur de "la bona voluntat" de la gent. "Més que actuar sobre les conductes de la gent cal actuar en els valors. La bona voluntat es dilueix", ha apuntat. I va apuntar una nova fórmula per superar la de les tres erres -reduir, reusar i reciclar- que seria "calcular, reduir i compensar". Una democràcia consultiva En un altre moment de la xerrada, Bigas va celebrar la creació de l'Agència Catalana del Consum, que promou el Comerç Just i el Consum Responsable, però va apuntar que és necessari un canvi administratiu perquè agències com aquesta deixin de ser consultives: "Hem d'avançar cap a una democràcia consultiva, de la qual ja hi ha alguns precedents", va dir.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive