Un dels grups de treball del GEM en aquest projecte conjunt amb la Fundació Iluro.
Un dels grups de treball del GEM en aquest projecte conjunt amb la Fundació Iluro.

‘Jo puc canviar-ho’: estudiants que volen millorar la ciutat

El projecte, impulsat per la Fundació Iluro i l’Escola GEM, fa partícip a deu grups d’alumnes dels reptes socials de la ciutat

La Fundació iluro i l’Escola GEM van presentar dimecres passat, dia 13, el projecte ‘Jo puc canviar-ho. L’obrador d’Iluro, dels debats a l’acció’, un treball d’innovació comunitària on una desena de grups d’alumnes de 4t d’ESO aporten solucions a reptes socials de Mataró. Identificar problemes de la ciutat, treballar per analitzar-los i aportar-hi solucions. “Ens va semblar un bon projecte per tirar endavant l’assoliment de competències transversals, aquelles que no es vinculen a cap àrea concreta com són la iniciativa, emprenedoria, saber comunicar-se...”, explica Montse Paradeda, directora del GEM. La proposta sorgida de la Fundació Iluro dissenya tallers i activitats per conèixer el context local, identificar problemàtiques i preparar possibles solucions. Fer partícips als més joves de la realitat que els envolta.

“És important la part final, la de la responsabilitat: no només es queixen del que no els agrada, sinó que hi ha un empoderament per decidir què es pot arreglar”, explica l’educador Pep Marès. De fet, la segona fase d’aquesta iniciativa es basa en sessions de treball que generen prototips de les solucions per enriquir-les i millorar-les i, al final, es desenvolupa una proposta comunicativa i de presentació dels resultats del projecte. Pere Canyada, l’altra educador que condueix aquesta tasca, destaca que hi ha “projectes molt interessants” i que “molts d’ells seran realitzables, potser no fàcilment però segur que es poden portar a terme”.

Les propostes realitzades en els grups de treball són variades. Des de preparar xerrades sobre violència de gènere amb testimonis reals a nens de primària i de la ESO fins a propostes de millora de la neteja a la via pública: ampliar la presència de lavabos públics i millorar les carreteres. El proper 11 d’abril es presentaran els resultats a l'Ateneu de la Fundació Iluro.

Una Casa Coll i Regàs per aprendre

La directora de la Fundació Iluro, Marta Ibarz, explica que la Casa Coll i Regàs no és només un espai visitable, sinó també un punt d’aprenentatge, quelcom que han anat desenvolupant amb diversos tallers adaptats a etapes escolars, des de tallers pràctics per ensenyar modernisme a través de noves tecnologies fins aquest debat de l’obrador, que s’ha impulsat conjuntament amb el GEM.

IMG 6164

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive