Passaport Covid per viatjar per la Unió Europea
Passaport Covid per viatjar per la Unió Europea

capgros.com / ACN

Ja es pot demanar el passaport Covid per viatjar per la Unió Europea

Salut posa en marxa el certificat covid digital de la UE per facilitar els moviments per Europa, i ja es pot demanar al web de La Meva Salut

El Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa aquest dimarts a la tarda el certificat covid digital, que facilitarà els desplaçaments per la Unió Europea. El certificat, també conegut com a Passaport Covid, es pot solicitar gratuïtament a través del web de La Meva Salut. També està disponible a la web del Ministeri de Sanitat.

El certificat covid digital de la UE és un document que acredita tres possibles situacions individuals: que la persona que desitja viatjar ja ha estat vacunada contra la covid-19 (s'accepten Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen), certificat de recuperació de la covid-19 (si s'ha patit la malaltia en els darrers sis mesos) o bé certificat de prova diagnòstica covid-19 negativa en les darreres 48 o 72 hores.

El passaport s'emet en format QR que inclou tota la informació resumida. No és obligatori per poder viatjar per la UE a partir de l'1 de juliol, però sí molt recomanable ja que permetrà estalviar tràmits i processos, com ara quarantenes obligatòries o tests a l'arribada del destí. La iniciativa s'aplica als 27 països membres i també s'hi han sumat Islandia, Noruega, Suissa i Liechtenstein.

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d'emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol. El desplegament d’aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves i progressivament s’hi aniran afegint altres funcionalitats.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats. Malgrat que el llançament del certificat covid digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive