La investigació de la mort d'Helena Jubany es complica més
La investigació de la mort d'Helena Jubany es complica més

Redacció

La investigació de la mort d'Helena Jubany es complica més

Enèsim canvi de jutge al capdavant de la investigació i la família Jubany, obligada per error a sufragar les proves d'ADN de la que no es tenen resultats

La investigació sobre la tràgica mort d'Helena Jubany continua amb incerteses, ja que els resultats de les proves d'ADN encara no han estat revelats. A més a més, s'ha produït un altre canvi de jutge al capdavant de la investigació. Tot plegat afegeix incerteses i revolts en un camí de més de 20 anys a la recerca de la veritat.  

El jutge Juan Díaz Villar, encarregat del cas fins ara, ha estat traslladat a un altre jutjat. Aquest canvi genera preocupació en la família, que espera que no afecti la continuïtat i la diligència de la instrucció que ja acumula 22 anys d'historial. La incertesa es manté mentre la família espera els resultats d'una investigació que busca aclarir els fets d'aquesta tràgica pèrdua.

Les esperades proves d'ADN

Les proves a la Universitat de Santiago de Compostel·la per determinar si la mostra d'ADN obtinguda del jersei de la víctima correspon a algun dels dos sospitosos, S.L. i X.J segueix fent-se pregar. Aquestes proves d'ADN, inicialment ordenades pel jutge instructor a la Policia Científica i a l'Instituto Nacional de Toxicología, finalment van ser realitzades pel laboratori de referència en la matèria, el Negociado de Ciencias Forenses "Luis Concheiro" de la Universitat de Santiago de Compostel·la, segons la suggerència de l'acusació particular. La família espera amb expectació els resultats d'aquest anàlisi, ja enviat al jutjat de primera instància num. 2 de Sabadell.

Un dels aspectes més destacats és la necessitat de la família de pagar les proves d'ADN, un servei que la Generalitat no ha assumit en primera instància La Conselleria de Justícia havia notificat a la família que no es faria càrrec de les despeses associades a aquesta prova, que finalment va ser finançada amb 605 euros procedents de l'èxit d'una campanya de micromecenatge realitzada abans de la reobertura del cas el 2020. La negativa de la Generalitat a costejar aquesta prova va obligar la família a utilitzar els fons recaptats amb anterioritat.

  • Només a posteriori, la Generalitat ha recapacitat i farà front a la despesa de la prova necessària per intentar esclarir el cas

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive