Una infermera conversa amb pacients de l'Hospital de Mataró. Foto: ACN
Una infermera conversa amb pacients de l'Hospital de Mataró. Foto: ACN

Infermeres de l'Hospital de Mataró avisen: "la nostra situació és insostenible"

Les professionals sanitàries de Mataró demanen millores de condicions per donar una millor assistència i seguretat als pacients que hi atenen

L'Assemblea de Treballadors del Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l'Hospital de Mataró, es va reunir el 26 de novembre passat i el col·lectiu d'infermeria s'hi va deixar sentir. Segons informen des del Comitè de Treballadors de l'ens, les infermeres van manifestar "la greu situació que pateixen des de fa temps" pel que fa a les seves condicions laborals, i van reclamar solucions per a la seva situació. 

En un comunicat, el Comitè constata quee les treballadores estan "sobrecarregades de feina" a causa dels ràtios d'infermeria que poden arribar a 20 pacients per professional. També reclamen millores contractuals pel personal que està a jornada parcial però "se les utilitza per cobrir tot allò que va sorgint, sense respectar la seva conciliació de la vida familiar i laboral". "Tranquil·lament es podria fer contractes a temps complet a aquestes treballadores, ja que la necessitat està totalment justificada", afegeixen.

El col·lectiu denuncia una "fuga massiva" d'infermeres del Consorci Sanitari, "personal de grna vàlua professional que ara aprofiten altres centres sanitaris". Quelcom que, afegeixen, també acaba repercutint en la sobrecàrrega del personal que treballa a l'Hospital. 

 l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Altres reivindicacions de les infermeres fan referència a la necessitat de recuperar la figura de la infermera "corretorns" que donava suport a les unitats que necessitaven reforços puntuals; o el fet de tenir un preu hora de les jornades extra que estigui clarament per sobre del preu que es paga actualment. 

Per tot plegat, les infermeres del Consorci avisen, segons el comunicat que la seva situació és "insostenible", quelcom que asseguren que ve d'abans de la Covid. "Se senten tractades com a esclaves del sistema i no toleraran més aquesta situació", assenyalen des del Comitè de Treballadors. . Demanen també que la població els hi faci costat ja que no demanen només per elles, demanen millores de condicions per donar una millor assistència i seguretat als pacients que hi atenen.

Des del Consorci Sanitari del Maresme, consultats per Capgros.com, han preferit no entrar a valorar la situació ja que consideren que actualment hi ha canals oberts de negociació col·lectiva on s’està treballant aquesta qüestió. 

Comentaris (14)

8 apellidos catalanes Fa 9 mesos
Haurien de fer vaga. Així els pesats de sempre que col.lapsen el sistema sanitari s'haurien de quedar a casa.
Maria Fa 9 mesos
Es la triste realidad, solo ellas saben pon lo que llevan años pasando…… Y ya el tema de la Covid, es para rizar el rizo, y mala escusa…. Que muchas marchan? Pocas son. Las que no se van, probablemente, por sus responsabilidades familiares. Gracias por vuestra vocación. Mi reconocimiento a vuestro trabajo. Si haceis algun movimiento, difundir, difundir, que nos llegue a todos.
Manuel Fa 9 mesos
Después de estar en primera línea cuando la ciudadanía más lo necesitaba jugándose su salud y la de los suyos , siendo un ejemplo para todos , los olvidan y los tratan de esta manera , ahora todos los que nos asomabamos a las ventanas a aplaudirles deberíamos apoyarles y estar con ellos/as como hicieron ellas/os en los momentos difíciles.
Geoffrey Fa 9 mesos
Seems there are sufficient monies for illegal immigrants and scum that do nothing for their gains. But no monies, for our local hospital staff, we need to vote for change away from the corruption of the present and past political system.
Mariano Fa 9 mesos
Un hospital que no funciona correctamente por la incompetencia de sus gestores , el amiguismo y compadreo permiten situaciones de carga especial sobre unos trabajadores y permisibilidad a otros , ratio enfermería paciente superior al razonable , poca fuga hay … si eres un buen profesional y responsable no deseas otra cosa , huir cansado de ver cómo no se dan soluciones.
Anomin Fa 9 mesos
I de que personal no qualificat, perque no te la formacio adient, que aten a la uci perque no tenen personal de uci x cobrir, nodiuen res? I de la sustraccio de personal d unes unitats especifiques (q direccio deixa descoberta) per cobrir mancances de personal a altres arees, tampoc no en parlen?
Joel Fa 9 mesos
Seria una ajuda que se suprimissin els consorcis (una font d intransperencia) i tota la sanitat publica es gestiones des del mateix ens, l'ICS tal com passa en altres CCAA.
Maria Fa 9 mesos
Molt cert però s'aplica a infermeres, treballadores socials, metges... Van de bòlit i de vegades ho paguem els pacients..
Ferran Fa 9 mesos
entiendo por el texto del artículo que en el Hospital de Mataró no debe haber "enfermeros"...supongo.
Anònim Fa 9 mesos
La infermeria de l'Hospital de Mataro està al límit. Ratis de pacients inadmissibles, una càrrega de feina insoportable, no volen pagar hores extres, impossible conciliar la vida laboral i familiar... molts professionals han fugit a uns altres centres de treball perque tenen millors condicions... i així portem anys ( l'excusa és la pandèmia)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive