L’Hospital de Mataró presenta un nou servei. Foto: R. G.
L’Hospital de Mataró presenta un nou servei. Foto: R. G.

L’Hospital de Mataró no té cap ingressat per Covid-19

Les dades de l’Hospital de referència del Maresme contrasten amb els brots localitzats en altres comarques catalanes

El temor a possibles rebrots de Covid-19 que poguessin fer endarrerir el Maresme des de l’actual fase de represa o nova normalitat a algun dels estadis del confinament és patent i compartit. Però no té cap base real, de moment, aquesta por. Les dades no enganyen: l’Hospital de Mataró no té cap positiu ingressat per la Covid-19.

L'Hospital presenta una evolució molt estable i a la baixa

En un moment en què la situació del Segrià ha encès les alarmes, l’Hospital de Mataró està en situació de normalitat, en la línia de les darreres setmanes, sense ingressos per Covid-19. De fet el Maresme presenta una evolució molt estable i a la baixa, amb una variació del 5 per cent en la darrera setmana i 5 casos per cada 100.000 habitants entre el 29 de juny i el 5 de juliol, un total de 23 casos. 

Cal mantenir l’alerta i fer cas de recomanacions i mesures obligatòries de protecció, però veient les dades, la comarca se situa clarament a la franja baixa d’impacte actual de la Covid-19.

Equip de la sala de parts de l'Hospital de Mataró durant el Covid-19. Foto: Consorci Sanitari del Maresme

Equip de la sala de parts de l'Hospital de Mataró durant el Covid-19. Foto: Consorci Sanitari del Maresme

El Barcelonès, una alerta veïna

Els brots del Barcelonès preocupen per la seva proximitat

En els darrers dies s’han detectat diversos brots de coronavirus a Catalunya, com el brot al Segrià, que ha fet confinar la comarca. Tot i la desescalada més lenta que va viure Barcelona i l’àrea metropolitana, ja s’han detectat alguns brots a Barcelona, que fan estar alerta les administracions i que convé tenir present per la mobilitat, connectivitat i proximitat entre el Barcelonès i el Maresme.

En l’última setmana, una vintena de comarques han registrat increments de casos amb prova PCR.  En aquesta llista hi ha el Barcelonès, on els positius han crescut un 77 %. El Segrià és la comarca on és més alta amb diferència, amb 256 casos per cada 100.000 habitants. El segueixen el Pla d’Urgell (81 casos/100.000 h.) i la Segarra (80 casos/100.000 h.) 


 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive