L'Hospital de Mataró. Foto. Jordi Pujolar
L'Hospital de Mataró. Foto. Jordi Pujolar

L’Hospital de Mataró ja nota la cinquena onada

La xifra d'ingressos es multiplica durant la darrera setmana, a causa de l'augment de contagis de Covid-19

Si dies enrere es parlava de la situació calmada a l'Hospital de Mataró, amb només dos ingressats per Covid, les dades del passat dimarts, dia 6 ja donaven el toc d’alerta amb un total de 9 malalts ingressats a planta per coronavirus, és a dir, 7 més en una setmana. Es comença a notar, per tant, l'impacte de la cinquena onada, després que el risc de rebrot s'hagi disparat a Mataró i arreu del territori català. 

Aquestes dades estan molt lluny encara de la situació en què es trobava l’Hospital al mes de gener, en plena tercera onada, quan tenia la Unitat de Cures Intensives a punt de col·lapsar de 20 llits dels 22 disponibles ocupats. De tota manera s’ha produït un increment important de casos que s’ha de tenir en compte.

Actualment a l'UCI no hi ha cap ingressat positiu per Covid, tot i que sí que hi ha quatre pacients a qui s'estan tractant les seqüeles del virus. Els 9 ingressats actuals, per tant, es troben tots a planta. El servei d'Urgències de l'Hospital també ha notat un augment de visites de persones amb coronavirus, tot i que la majoria no requereixen ingrés, al contrari del que passava fa uns mesos. 

L'efecte de la campanya de vacunació, per tant, s'està notant moltíssim, ja que està immunitzant la població de més risc. Els joves de fins a 30 anys, però, que encara no han rebut la vacuna o només la primera dosi, són els que més s'estan infectant, i en alguns casos desenvolupen el virus amb símptomes més greus que acaben requerint d'hospitalització. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive