L'Hospital de Mataró, en lluita pel coronavirus. Foto  R.Gallofré 4
L'Hospital de Mataró, en lluita pel coronavirus. Foto R.Gallofré 4

L’Hospital de Mataró, estable: 2 morts per Covid en 7 dies

L’Hospital calca la situació d’ingressats de set dies enrere, mentre la tendència de rebrot segueix tendint a la baixa

Les dades relatives a la incidència de la Covid-19 a l’Hospital de Mataró indueixen a pensar en un escenari d'estabilitat. A dia d’avui hi ha al centre 21 persones ingressades de les qual 17 estan a planta i 4 estan a la Unitat de Cures Intensives. Són dades lleugerament superiors a les ofertes pel Consorci Sanitari del Maresme la setmana anterior. On sí que hi ha hagut millora és en el nombre de defuncions: 2 els darrers 7 dies, 4 en l’anterior registre.

Baixa un 50 per cent el nombre de defuncions

El fet que no hagi augmentat el nombre d’ingressos a l’Hospital reforça la idea que els casos que es diagnostiquen mitjançant proves PCR són atesos als centres d’atenció primària i, per sort, pocs es deriven per gravetat com a ingressos hospitalaris. També la rebaixa del 50 per cent del nombre de defuncions porta a pensar en una situació en la que s’hagi estabilitzat la situació, venint d’una segona meitat d’agost en què el nombre d’ingressos i de persones en UCI s’havia arribat a duplicar en pocs dies. 

Les dades del Maresme milloren

Cal considerar que l’Hospital de Mataró és el centre hospitalari de referència de la comarca i que aquesta, en la línia de Catalunya i de la regió sanitària metropolitana nord sembla consolidar una tendència a la baixa en el risc de rebrot. A nivell comarcal aquest índex se situa en 138,92 casos, encara de color vermell de risc alt però confirmant una tendència a la baixa.

És igualment ressenyable de les dades maresmenques que ofereix el Departament de Salut que la velocitat de reproducció de la Covid-19 en la darrera setmana ha baixat d’1. Aquest és l’índex que les autoritats sanitàries revesteixen de major importància per interpretar si el virus avança ràpidament o no. El Maresme registra una velocitat de 0,95. Xifres de contenció. 


 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive