Ajornada la vàga de guàrdies dels metges de l'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré
Ajornada la vàga de guàrdies dels metges de l'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

L’Hospital de Mataró, amb un 50% més d’ingressats per Covid

Hi ha hagut 2 morts i hi ha 8 dels 14 llits d’UCI de l’Hospital ocupats

La segona onada de Covid-19 no només ha fet pujar el risc de rebrot de Mataró al seu punt màxim de tota la pandèmia sinó que també ha fet tornar l’Hospital a nivells d’ocupació de llits que feia mesos que no es veien. Concretament a nivell hospitalari la situació s’equipara amb la d’inicis de juny.

En una setmana (el Consorci Sanitari del Maresme ofereix les dades cada dimarts) l’Hospital ha passat de 30 a 46 pacients ingressats per Covid-19. En termes relatius suposa un augment de poc més del 50% en el nombre de malalts ingressats pel virus a les instal·lacions sanitàries. 

La situació hospitalària, això sí, és molt millor que durant els primers mesos de pandèmia, també perquè ara l’atenció específica als pacients de Covid-19 s’ha pogut millorar i protocolitzar millor. En termes comparatius, per exemple, entre la primera i la segona onada els actuals 46 ingressats són la xifra més alta dels darrers tres mesos però és notòriament més baixa que els pics d’ocupació de llits, registrats entre març i abril, en període de màxima incidència. Cal recordar que l’Hospital va registrar un màxim de 184 ingressats per Covid-19 el dia 6 d'abril.

La UCI es va omplint

De les dades que comunica el Consorci, també s’extreu que puja en 2 persones l’ocupació de la Unitat de Cures Intensives. Si fa una setmana eren 6 els ingressats, ara en són 8. Cal recordar que l’Hospital compta amb 14 llits d’UCI (tot i que en pot habilitar més si s’escau) pel que l’ocupació d’aquests supera per poc el 50%. El Ministeri situa en el 35% el llindar que eleva l’alarma hospìtalària d’una determinada àrea.

En la darrera setmana s’han hagut de lamentar 2 defuncions a l’Hospital de Mataró. La darrera setmana se n’havia registrat 1. Tan sols 2 setmanes enrere, el nombre de morts havia estat de 5.

 

Bon dia, actualitzem dades: Avui (13/10) hi ha 46 pacients Covid+ ingressats a l'Hospital de Mataró, 8 dels quals a l'UCI. La darrera setmana han hagut 2 defuncions.

 

Comentaris (1)

Plens Fa 3 anys
En termes de percentatges esteu prou lúcids.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive