Pim Camprubí. “Hi ha ganes de canvi i som l’única alternativa real al PSC” Foto: R.Gallofré
Pim Camprubí. “Hi ha ganes de canvi i som l’única alternativa real al PSC” Foto: R.Gallofré

“Hi ha ganes de canvi i som l’única alternativa real al PSC”

10 preguntes i 10 respostes de Pim Camprubí, el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Mataró

Pim Camprubí és l’alcaldable d’ERC que afronta aquest 28-M un triple repte. Substituir un històric com Francesc Teixidó, al costat de qui ha estat els darrers dos mandats com a regidor és el primer. Revalidar o superar l’històric resultat del 2019, doblant regidors de 4 a 8, el segon. I intentar el sorpasso, el canvi, l’alternança amb el PSC el tercer. Precisament ha basat la campanya en aquesta elecció dicotòmica: o ell o Bote. L'hem entrevistat al Bar Canaletes, a la Plaça de Santa Anna. 

Com ha viscut aquesta campanya? Ser alcadable és tal i com s’ho esperava?

Ja fa 8 anys que sóc regidor i sé què són i com són les campanyes. A nivell personal no se m’està fent pas llarga, la campanya, l’estic agafant amb moltes ganes i no m’importaria que durés més. Un va agafant rodatge i cada cop tinc més empenta.

Votar a Pim Camprubí és el vot útil pel canvi? És el vot útil contra Bote?

No és un tòpic. He parlat amb moltíssima gent durant la campanya i abans, estem fent porta a porta de domicilis i de comerços i la gent té ganes de canvi i és indubtable que l’única força que pot accedir a l’alcaldia a Mataró diferent al PSC és Esquerra Republicana de Catalunya. Totes aquelles persones que volen un veritable canvi a Mataró si no voten a ERC no apostaran per aquest canvi.

El problema de l’Ajuntament de Mataró és de fons o de formes?

Les formes són importants però en política s’ha d’anar a l’arrel del problema. Mataró ha estat governada sempre pels mateixos. És cert que hi va haver quatre anys de govern de Joan Mora, però va ser un període molt marcat per la crisi i no es va poder transformar la ciutat i després va tornar a guanyar el PSC. Els socialistes tenen una manera de governar que no aposta per grans infraestructures de ciutat, que no resol el dia a dia. Ens passem el mandat discutint sobre neteja, sobre semàfors, sobre l’anella ciclista… tot elements del dia a dia i així no hi ha projecte de futur. Aquest és el problema del PSC.

Quins mals hi veu: hi ha inèrcia, hi ha clientelisme?

Els que governen ara són els fills polítics dels que van manar durant els 30 anys anteriors. Difícilment prendran decisions que revolucionin o esmenin la plana a la seva pròpia força. Aquest és el problema: estan lligats per una manera de fer i després de tant de temps de governar una ciutat els ressorts del poder es van estenen a moltes associacions de la ciutat i es crea un caldo de cultiu que pot tendir al clientelisme. La renovació sempre és bona a les institucions per evitar aquest fil conductor i els seus problemes.

Pim Camprubí. Foto: R.Gallofré
Pim Camprubí. Foto: R.Gallofré

 

Vostès han retret en aspectes com la mobilitat que el govern hagi anat a la seva. Vostès governarien buscant un major consens amb oposició en aspectes com aquest?

Un govern amb majoria absoluta és negatiu per la ciutat quan aquest govern no escolta la resta de partits i la resta de societat, entitats, economia o comerç. Una de les característiques meves i d’ERC és que busquem el consens. No m’és difícil arribar a acords, cedir en aspectes per tal que el benefici sigui superior, de tota la societat. Pot semblar un tòpic però amb conviccions pròpies es pot ser fidel a aquestes i alhora buscar aquesta entesa, aquest acord, aquest consens. Cada regidor representa a tot el municipi i cal escoltar-los a tots. Jo ho faré.

Si governen, com entomaran carpetes històriques com El Sorrall, l’Abanderado, El Corte Inglés i l’ampliació de Mataró Parc?

El Sorrall ha estat massa temps embrancat però ara ha rebut l’aprovació de la Generalitat. És una àrea comercial connectada amb la ciutat i ha de servir perquè tota aquella zona i l’entorn guanyin molt. L’Abanderado depèn del privat i serà molt d’habitatge, el més important és exercir la reserva del 30% per a protecció oficial. Necessitem aquesta mesura per abaixar els preus d’unes promocions que són realment cares per a col·lectius com joves que ho tenen tan complicat. Respecte El Corte Inglés s’ha de parlar clar: és una pedra a la sabata que ja va començar malament i ha anat a pitjor i farà falta consens per solucionar-ho. És una peça molt important i segur que hi haurà inversors interessats en fer-hi comerços, grans superfícies, una residència d’estudiants i esportistes que nosaltres fa temps que hi proposem perquè aquesta estigui ben endins de la ciutat per dinamitzar-la… aquí fa falta que l’Ajuntament lideri i es mogui. És obvi que no ho ha fet perquè la pedra encara és a dins de la sabata. Per últim respecte Mataró Parc som totalment contraris a l’ampliació pels riscos que suposa pels comerços de la ciutat. Sempre es parla dels llocs de treball que generaria però no dels que destruiria, de la qualitat d’aquestes feines que es crearan i del que suposaria a nivell de desertització i inseguretat dels barris més pròxims aquest projecte d’ampliació. 

La desigualtat entre mataronins no para de créixer. Com s’ha de gestionar?

Contra la desigualtat, cohesió. Tenim una eina que és el Pla General Urbanístic, que determina els terrenys i a què s’ha de dedicar. Per nosaltres revisar-lo i ubicar equipaments en determinats barris és una eina clau per a la cohesió. Ens imaginem alguns enderrocs per esponjar, crear àrees esportives, equipaments de ciutat que equilibrin la ciutat. Una altra eina seria la descentralització de la cultura però no penso precisament en Les Santes, en la cultura ordinària i del dia a dia. Dinamitzar espais com casals, centres cívics i també treballar amb la Generalitat i el govern espanyol per afrontar aspectes com la rehabilitació d’habitatges. Cal buscar solucions per rehabilitar edificis i deixar d’estigmatitzar barris i escoles a la ciutat.

Com s’ha d’actuar si l’extrema dreta torna a entrar a l’Ajuntament?

L’extrema dreta sabem el que suposa i el que és: intolerància per tot el que no és igual a ells. Nosaltres no hem de ser tolerants amb els intolerants i cal fer que els seus vots no serveixin absolutament per a res en el Ple. És el que nosaltres proposàvem amb forma de Pacte Antifeixista i que en període electoral no ha rebut més suports però que la resta de partits, de manera oficiosa, ens ha dit que hi estan d’acord. Tothom veu clar que a l’extrema dreta se l’ha d’aïllar.

Pim Camprubí. Foto: R.Gallofré
Pim Camprubí. Foto: R.Gallofré

 

Quines propostes només progressaran amb ERC?

Hi ha diversos exemples. Un és l’aposta pel mar, per la relació que han de tenir els mataronins amb el mar. Nosaltres proposem desenvolupar una infraestructura a baix a mar per un centre nàutic, pel club de rem i així potenciar l’activitat a la zona marítima més enllà de l’estiu i més enllà que sigui zona de fer-hi passejades. Apostem per baix a mar com a zona d’oci durant tot l’any promocionant molt el litoral. I aquí hi inclouríem les escoles. De la mateixa manera que els escolars de La Seu d’Urgell o Puigcerdà fan tots esquí com a esport escolar, a Mataró haurien de fer esports nàutics o de platja de la manera més natural, vinculant esport i mar. Això portaria indústria del sector nàutic, valor afegit i és engrescador a nivell d’economia blava que a vegades se’n parla però es concreta poc. Per últim, la quarta biblioteca. Tothom en parla i ningú s’hi posa, perquè estan lligats de decisions preses d’anteriors governs. Revisarem el Pla General i la ubicarem a la zona nord de la ciutat.

Quin rol us imagineu al consistori i amb quines aliances? Seria alcalde amb una suma de tots contra el PSC?

Amb l’extrema dreta no, ja ho hem dit. Ni amb Vox ni amb el PP òbviament m’imagino arribant a cap acord, si finalment entren. M’imagino governant la ciutat amb una majoria sòlida i tinc clar que si tenim vocació de governar la ciutat és difícil fer-ho amb aquells a qui vols substituir, que és el PSC. Nosaltres no podem governar amb els socialistes si venim a esmenar bona part del que han fet. Mataró ha vist governs de 8 i de fins a 6 regidors, només. Aspirem a un govern amb més regidors però això dependrà de com queda el consistori. 

Arxivat a:

Comentaris (10)

Centre, Centre, Centre, Centre... No existeix res més. Fa 6 mesos
Si els partits nacionalistes catalans només us preocupeu del centre, com coi voleu que els barris us votin? La "cantinela" del comerç del centre cansa molt. També s'ha perdut el comerç dels barris i no en dieu res. Prou d'abocar recursos al Centre.
Mataronina del centre Fa 6 mesos
De Guatemala a Guatapeor! Exactament així. Ja heu demostrat que sou com tots els altres, o pitjor, perquè empitjorarieu la ciutat malmesa que ens han deixat els socialistes. Només teniu una cosa al cap. I a mi m’és igual ser independent o no. Jo vull viure TRANKILA a la meva ciutat, i no amb la inseguretat amb la que visc, amb la sensació de que pago (i molts) impostos, mentre que d’altres viuen del cuento…
En un Pim-Pam"...Nosaltres proposem desenvolupar una infraestructura a baix a mar per un centre nàutic..." Fa 6 mesos
No hi ha propostes per crear seguretat jurídica?. Viuen en un món paral·lel?.
Anònim Fa 6 mesos
Fes fora els socialistes dol govern, la política de bar, la política partidista que només es mou pels barris que donen vots. Pim, tu no ets així, ERC va per tot arreu i s'estima a tota la ciutat sense sentir-se estranya enlloc.
? Fa 6 mesos
Diu"... Cada regidor representa a tot el municipi i cal escoltar-los a tots. Jo ho faré.. ", per després dir, respecta a VOX ".... cal fer que els seus vots no serveixin absolutament per a res en el Ple"
Teresa Fa 6 mesos
Si guanya ERC gunyarem els avis dons Boter es un mal aducat i no pense que ell algundia tambe sara avi i no li agraderia que no les cultesin
De Guatamela a Guatapeor Fa 6 mesos
Cert, hi han ganes de canvi, però amb vosaltres els d'ERC aniriem de Guatemala a Guatapeor. Si en Bote ja tenim la ciutat plena d'okupes i delinqüència, no m'imagina amb vosaltres d'Esquerra que sou els principals avaladors dels delinqüents i dels okupes, el podem veure amb el govern de la Generalitat que solament acolleix la xusma que cap pais i comunitat autònoma vol.
Hi han ganes Fa 6 mesos
de canvi, pero no es per vosaltres. Ja sabem com actueu veient el govern de la generalitat i a qui recolzeu a mort, o sigui ocupes i gent problematica nomes per tenir aprop els seus presents i futurs vots sense veure la contrapartida a mig i llarg termini. Igual en un lloc amb mes seguretat sou alternativa, aqui no, ja veiem com actua la vostra policia, amb el famos "ocupacio consumada", amb vosaltres l'inseguretat seria igual o pitjor que ara.
Al centre Fa 6 mesos
Un govern d'ERC deixaria KO als barris, es dedicarien única i exclusivament al centre i rodalies ben curtes, com si ja ho veies..
amb ERC Rocafonda i Cerdanyola seran? Fa 6 mesos
En el fons son uns classistes. Volen els barris per arraconar els espanyolets i els nous catalans pobres, però que no molestin al Centre. O m'equivoco? Posem exemples?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive