Eleccions al Parlament de Catalunya 2017. Foto: R.Gallofré
Eleccions al Parlament de Catalunya 2017. Foto: R.Gallofré

capgros.com

Guia per votar diumenge a ‘les eleccions de la Covid’

Horaris preferencials, canvis de col·legis i meses, mesures de seguretat: les eleccions al Partament seran “diferents”

Aquest diumenge, 14 de febrer, 87.625 habitants de Mataró estan cridats a les urnes en unes eleccions al Parlament que seran ben diferents a les darreres convocatòries electorals. El context de Covid-19 ha marcat tot el cicle -des de la convocatòria, la controvèrsia, la judicialització- d’aquestes eleccions i propiciarà estampes totalment noves. Val la pena informar-se’n, consultar la targeta censal i complir amb els requisits perquè l’exercici del dret fonamental a vot sigui el més segur possible. 

El nombre de meses és el mateix que en les darreres eleccions però un 56% d’elles han canviat de col·legi electoral i en un 10 % més dels casos, tot i mantenir el mateix col·legi, els votants hi hauran d’accedir per una adreça diferent a l’habitual per canvis en l’espai de votació i reorganització dels circuits d’entrada i sortida.  

Per a la selecció de tots els espais electorals s’han seguit les instruccions que estableix el PROCICAT i s’han revisat tots els centres amb la finalitat que s’acompleixen totes les mesures de protecció pel que fa a distàncies de seguretat, ventilació dels espais i recorregut de les persones als locals:

Així Els espais es netejaran i desinfectaran el dia abans i després de les eleccions, i també de manera continuada durant la jornada electoral, les meses seran de 4 metres per garantir les distàncies entre els membres de mesa. La distància entre meses dins d’un mateix local serà de mínim 2 metres.Hi haurà un punt de desinfecció a l’entrada dels espais, i tots ells compten amb ventilació. En alguns casos, les meses es munten en pistes poliesportives cobertes, pistes d’escoles i gimnasos.

A tots els locals se senyalitzarà un circuit de votació per evitar que els electors que entren i que surten es creuin. També se senyalitzaran les distàncies per a les cues.

A quina hora he d’anar a votar?

L’horari de votació serà l’habitual, de 9 a 20 hores, tot i que la Generalitat recomana una votació per franges horàries: de 9 a 12 hores, les persones de risc; de 19 a 20 hores, les persones positives per Covid-19 o confinats per contactes estrets, i de 12 a 19 hores, la resta dels ciutadans.

Com seran les cues?

Cada local tindrà un mínim de dues cues, preferiblement al carrer: una de prioritària per a col·lectius vulnerables per reduir el temps d’exposició a un possible contagi i una altra per a la resta de votants. A l’interior, s’establiran circuits únics per evitar encreuaments. L’elector haurà d’accedir sol, sense acompanyant, excepte en aquells casos en els quals aquest necessiti assistència. Hi haurà personal controlant l’accés ordenat dels votants, organitzant les cues i custodiant el flux d’electors per garantir el compliment de les mesures sanitàries.

La Generalitat recomana portar el sobre de casa però en en els punts de votació hi haurà material a disposició dels ciutadans en una taula situada a prop de l’accés a l’espai intern al costat d’un punt d’higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Es facilitaran guants d’ús únic als ciutadans que siguin al·lèrgics a aquest líquid. Les cabines de votació es distribuiran de manera que es garanteixi la privacitat sense necessitat de tancar les habituals cortines i els cubicles es desinfectaran amb freqüència. 

El DNI s’exhibirà als membres de la taula a través d’una safata, i aquests no tocaran en cap cas el document –tampoc el sobre de votació–, sinó que es limitaran a retirar el paper que tapa l’urna. Els membres de la taula podran requerir als votants que es treguin puntualment la mascareta per facilitar la seva identificació.

La Generalitat entregarà mascaretes FFP2 a cada membre de la taula per poder renovar-les al llarg de la jornada, una pantalla facial i guants d’un sol ús per efectuar el recompte, així com gel hidroalcohòlic. Entre les 19 hores i les 20 hores hauran de vestir equips de protecció individual (epis) d’alta seguretat perquè en aquesta franja horària és quan es recomana el vot de positius per Covid-19 o contactes estrets. Abans de començar la jornada, a tots els membres de les meses se’ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37,5 graus sense prendre antitèrmics. Si és superior, hauran d’anar a urgències per realitzar una valoració i rebre el corresponent informe mèdic

Arxivat a:

Comentaris (1)

Jordi Fa 4 mesos
Cal totes le mesures necessàries per estalviar 1 sol contagi.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive