capgros.com

Graupera vol fer valer el seu paper de soci decisiu del PSC

Els representants de les dues formacions han celebrat la primera de les tres reunions previstes per arribar a un acord programàtic de cara al futur pacte de govern a Mataró.

Els representants del PSC i d'ICV-EA han iniciat la tanda de converses que els ha de portar a un acord programàtic per al futur mandat. Després d'una primera trobada informal entre Manuel Mas i Jaume Graupera, que va tenir lloc la setmana després de les eleccions i que va servir per trencar el gel entre els caps de llista de les dues formacions, dilluns es van asseure a taula els "pesos pesants" dels respectius partits. L'encontre es va celebrar al Saló de Lleons de l'Ajuntament. Per una banda hi van assistir Manuel Mas; Joan Antoni Baron, primer secretari del PSC de Mataró; Pilar González, número dos de la llista socialsita i Jaume Puig, secretari de política municipal del PSC. De l'altre, Jaume Graupera i Montse Garcia, líders d'ICV i EA, respectivament; Toni Guirao, president local d'ICV i Joan Fàbregas i Joan Lleonart, números quatre i cinc de la llista. No hi eren ni Salvador Milà, antic alcaldable d'ICV, ni els futurs regidors Quitèria Guirao i Josep Comas, fet que posa de manifest el marcat caràcter polític de la reunió i la voluntat per part de Graupera de posar de manifest el nou perfil d'ICV-EA.
Tant Graupera com Baron han valorat positivament l'encontre en el que es van analitzar els dotze punts prioritaris que els ecosocialistes han posat com a condició sine quae non de les negociacions. "No hi ha esculls insuperables", ha declarat Baron a capgros.com.
Graupera, que ha subratllat que l'alcalde havia estat "exquisit", ha anat més enllà en la seva valoració. El cap de llista ha explicat que ICV-EA "vol visualitzar que el govern d'aquest proper mandat és plural" i "que els ecosocialistes hi tenen un paper determinant". Sobre el paper això es tradueix en "canvis" en les formes de governar i en el fons del govern.
«Manuel Mas s'ha presentat amb el mateix equip a les eleccions i ha perdut tres regidors. ICV-EA s'ha renovat profundament i ha millorat els seus resultats. Això ha de quedar reflectit durant aquest mandat», ha dit Graupera a capgros.com.
Els ecosocialistes pretenen que algun dels seus dotze "manaments" superi l'acord programàtic i es materialitzi abans del 2007. En aquest sentit, ha fet referència explícitament a les dues noves escoles bressol municipals que contemplava el programa d'ICV-EA. El cap de llista ecosocialista també ha insinuat la possibilitat d'ampliar el pressupost del 2003 per tal de donar resposta a alguna de les seves prioritats.
Però les demandes del "soci fort" del PSC no s'aturen aquí. Graupera ha insistit des d'aquest mateix mitjà, que ICV-EA no es conformarà amb tres carteres sinó que vol incidir en la política global del possible govern tripartit. En aquest sentit, el líder ecosocialista ha insinuat que no deixarà que carteres bàsiques de la política d'ICV-EA recaiguin a mans de regidors socialistes que no han demostrat la seva solvència, excepte si prèviament s'han consensuat molt bé les polítiques d'aquell àmbit. De forma velada, l'alcaldable s'ha referit a urbanisme, una de les àrees que més tensions ha provocat entre les dues formacions. També ha deixat entendre que ICV-EA s'oposarà a que cultura recaigui a mans d'ERC, tal i com s'ha començat a rumorejar, en aquest cas, pel caràcter estratègic que aquesta cartera té per a la formació de Graupera.
Tot i que la distribució de carteres no es decidirà fins després d'haver arribat a un acord programàtic entre les tres formacions i haver reestructurat l'organització de l'Ajuntament, els representants ecosocialistes han plantejat la possibilitat de reduir el número de carteres, que en funció del pacte tripartit podrien arribar a setze. ICV-EA ha ofert la possibilitat de renunciar a una de les tres que els pertocaria en benefici de retallar el total de regidories per sota les catorze.
Això implicaria provablement que Josep Comas, condicionat per les seves responsabilitats professionals, pogués convertir-se en regidor sense cartera i assumís el càrrec de portaveu del grup municipal d'ICV-EA.
D'altra banda els ecosocialistes semblen decidits a visualitzar el seu paper de soci decisiu reclamant seure a la dreta de l'alcalde, és a dir, reclamant que Graupera es converteixi en tinent d'alcalde del pròxim mandat.
Les converses entre PSC i ICV-EA continuaran dimecres amb el programa socialista com a punt més important de l'ordre del dia.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive