Capgros.com

Graupera i Mas podrien iniciar les converses per a un futur pacte de govern aquesta mateixa setmana

ICV-EA posa com a prioritat de qualsevol acord de govern els dotze grans punts definits en el seu programa.

"Volem parlar de política i no de poder". Jaume Graupera, cap de llista d'ICV-EA, ha marcat clarament les prioritats de la candidatura ecosocialista abans de seure amb els dirigents del PSC per negociar la possibiliat d'un pacte de govern a Mataró. Graupera ha explicat que no vol fer "un canvi de cromets" sinó que vol "incidir en la manera de fer política" durant el pròxim mandat. En aquest sentit el nou líder d'ICV-EA ha avançat a Capgròs.com que el seu objectiu és signar un protocol amb el PSC en el que hi hagi contemplat un diagnòstic del passat mandat, "amb el que ha funcionat i el que no ha funcionat" i en el qual es marquin les grans línies d'actuació per als pròxims quatre anys. En el cas d'ICV-EA aquestes grans línies estan definides en dotze punts, que segons ha pogut saber Capgròs.com ja han començat a ser estudiades per Manuel Mas.
En funció d'aquesta voluntat de pactar un model o un tarannà de fer política i no simples carteres, el candidat d'ICV-EA afirma no tenir decidit quines regidories podrien acabar sota control de la coalició ecosocialista en cas que l'acord amb el PSC s'acabés finalment materialitzant. Durant l'anterior pacte de coalició PSC-IC corresponent al mandat 1995-1999, IC va dirigir les carteres d'urbanisme i cultura. La coalició ecosocialista podria optar a recuperar aquestes dues àrees més educació o serveis socials. Les negociacions sobre el nou pacte de majoria d'esquerres estaria condicionat per la possible entrada d'ERC en el govern municipal. Graupera ja ha dit que "veuria amb bons ulls" la possible incorporació de la llista republicana, però ha advertit que "aquesta no és una decissió d'ICV-EA, sinó de Mas".
Els resulats del 25-M van situar ICV-EA amb tres regidors –Jaume Graupera, Quitèria Guirao i Pep Comas– que la converteixen en clau de la governabilitat per al PSC, que va obtenir onze regidors. Tantmateix Graupera ja ha advertit que ells no volen ser la cirereta de cap pastís i que si el PSC no acceptés les prioritats del seu programa podrien plantejar-se quedar-se a l'oposició durant quatre anys més. Els líders dels dos partits, que ja es van trucar durant la nit electoral, tenen previst trobar-se a finals d'aquesta mateixa setmana o a principis de la setmana vinent.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive