Judith Vives

Graupera es compromet a fer el Museu del Tèxtil en aquest mandat

L'alcalde adverteix que aconseguir el finançament no serà fàcil

Tots els grups municipals estan d'acord ammb la creació d'un museu del Tèxtil a la ciutat. L'ampli consens entre formacions polítiques es va posar de manifest durant el ple del passat dijous, dia 12, on es va debatre una proposta de resolució presentada pel PP.

El portaveu dels populars, Paulí Mojedano, va ser l'encarregat de presentar aquesta proposta que, entre d'altres acords, demana un “compromís inequívoc de l'ajuntament” per tal que el Museu del Tèxtil d'instal·li a Mataró. El PP, a més, va demanar el compromís del govern de redactar, pressupostar i aprovar el projecte durant el 2004, per tal d'iniciar l'execució de les obres el 2005.

Pere Vilaseca, president de la Fundació Vilaseca, entitat que gestiona la col·lecció de maquinària i altres peces relacionades amb el gènere de punt, va demanar a l'ajuntament que “no deixi passar aquesta oportunitat”. Vilaseca, que va intervenir al ple, va recordar els estira–i-arronsa amb l'administració local i va reconèixer que amb el nou govern “les relacions són bones”. “Crec que ara estem al final d'un túnel”, va afirmar, tot advertint de la necessitat d'impulsar definitivament el Museu. “Hem de ser capaços d'unir tots els esforços i implicar-hi alguna entitat financera per fer realitat el Museu”, va dir.

Tot i reconèixer que la proposta dels populars segueix en la línia de treball que està fent el govern municipal, el regidor de cultura, Jaume Graupera, va advertir que en el pressupost d'aquest any no hi està prevista una dotació específica per aquest. Graupera, però, va assegurar que el 2004 “és l'any per decidir el futur de Can Marfà”, l'espai on s'ubicaria el futur Museu del Tèxtil, i fins i tot va aventurar que “la primera pedra del Museu Tèxtil es podrà posar al llarg d'aquest mandat”.

Maria José Recoder, de CiU, va fer-se ressò del consens del ple en aquesta qüestió. “Si tothom hi està a favor, posem fill a l'agulla i anem a buscar els diners on sigui”, va dir la regidora nacionalista. “Preferim que Mataró sigui coneguda per un Museu del Tèxtil i no per un gran equipament comercial”, va valorar Recoder en referència a la possible implantació d'un Corte Inglès a la ronda Barceló.

L'alcalde, Manuel Mas, va ser la única veu discordant en el debat sobre el futur del Museu del Tèxtil. Mas va advertir de l'enorme despesa que implica la rehabilitació de Can Marfà i de les dificultats per trobar els actors que s'impliquin econòmicament en aquest projecte. “És clar que tenim ganes de fer el museu, però no tenim els diners”, es va lamentar. “No estem parlant de quatre rals sino de molts milions d'euros”, va dir Mas, explicant que ell mateix havia anat a parlar amb entitats bancàries i altres institucions per tal d'aconseguir el finançament necessari i que la resposta sempre havia estat negativa.

El ple va acordar, per d'aquí a dos mesos, l'elaboració un projecte consensuat per tots els partits que serveixi de punt de partida del futur Museu del Tèxtil.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive