foto 3577527
foto 3577527

Un Gran Recapte diferent i "més necessari que mai"

Als supermercats es podran adquirir vals i les aportacions al Gran Recapte del Banc dels Aliments també es podran fer via web

La 12a edició del Gran Recapte serà molt diferent de les anteriors edicions, ja que les restriccions causades per la pandèmia de la Covid comportarà moltes limitacions organitzatives per als seus promotors. Per aquest motiu, no hi haurà paquets davant les caixes dels supermercats i només s’acceptaran donacions virtuals. Enguany la iniciativa solidària és “més necessària que mai”, assegura la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, que ha detallat que la demanda d’aliments a l’entitat ha incrementat un 40% arran de la pandèmia. De fet, el director de l’entitat de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, diu que estan “espantats davant els pròxims mesos” perquè els indicadors mostren que la situació “es pot agreujar” i alerta que han reduït de 12 a 7 els quilos d’aliments que reparteixen mensualment per persona.

A causa de la pandèmia, els Bancs dels Aliments han hagut de reformular la campanya del Gran Recapte eliminant la recollida física d’aliments a les portes dels mercats i supermercats. De fet, enguany la campanya es digitalitza “per minimitzar el risc de contagi” i se suprimeix “la classificació dels aliments recaptats” perquè, a parer dels organitzadors, és “inviable”.

El Banc dels Aliments està “espantat” amb el futur i alerta que ha reduït de 12 a 7 els quilos d’aliments per persona


Per aquesta raó en aquesta edició només hi haurà un terç del voluntariat d’altres anys, que es repartiran en 600 punts de recollida situats tant en supermercats com en mercats. Només hi haurà dues persones en cada entrada de supermercat i els clients podran adquirir bons d’entre 3 i 50 euros. La recollida d’aliments virtual es podrà fer del 16 al 21 de novembre a les caixes dels supermercats i comptarà amb el suport de voluntaris els dies 20 i 21 de novembre.

La importància de la via web

L’altre gran canal de donació per al recapte serà la web dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, i els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució de queviures. A més, aquest any s’incorpora també el canal de pagament Bizum que amb el codi 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

“Ens trobem en una emergència en què ha emergit tota la precarietat”, ha resumit Fatjó-Vilas tot afegint que l’edició d’aquest any és un “gran repte”. De fet la campanya publicitària del Gran Recapte d’aquest any resumeix així la situació actual: “la nova realitat és una nevera buida”.

Arxivat a:

Comentaris (2)

ciutadana Fa 1 día
fa gràcia i ràbia a la vegada veure a recopilar menjar els de sempre amb els cotxassos grans i ben vestit i ben nutrits que ja ens agradaria a tots els que els mantenim tenir-ne. més control apa que hi ha molta gent que quasi no arriba a final de mes i sense tenir ni cotxe ni cap luxe ni tant nutrit com molts d'aquest ni tan ben vestit ni amb els millors movils com aquests.
mustafaalin Fa 1 día
Ara si que es una abona estafa !!!!!!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive