Un gran espectacle mai vist per a celebrar els 175 anys del tren
Un gran espectacle mai vist per a celebrar els 175 anys del tren

Un gran espectacle mai vist per a celebrar els 175 anys del tren

La commemoració dels 175 anys del primer ferrocarril Barcelona-Mataró tindrà un gran acte central el mateix 28 d’octubre

Serà “un gran esdeveniment inèdit”, “l’acte central de la celebració” i “un espectacle que no s’ha vist mai abans”. Mataró ja pot guardar-se la data del 28 d’octubre perquè just en el dia exacte dels 175 anys del primer ferrocarril de la Península passarà quelcom que ningú vol desvelar ni avançar però que s’infla d’expectatives a mig any vista.

Que ningú tingui presses per saber què passarà perquè se’n mantindrà el secret. Es coneix, això sí, que no serà possible de fer venir al Maresme la rèplica d’aquell primer tren, la locomotora Mataró’ que es guarda al Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova. La rèplica, que és feta pel centenari (1948) no pot transitar per raons de seguretat. En espera del dia de Sant Simó d’aquest any, doncs, hi haurà tot l’any d’actes que es van presentar dijous 30 a l’Antena TrenLab de Mataró. 

Ampli programa d’actes

S'ha organitzant un extens programa d'activitats a partir del projecte '175 anys de Tren, Barcelona Mataró'. Durant l’any es faran activitats diverses per a tots tipus de públic, amb rutes guiades, exposicions, conferències, activitats gastronòmiques, tallers i també es crearà material pedagògic i didàctic específic. 

A banda, Mataró serà la seu del IX Congrés d'Història del ferrocarril del 25 al 27 d’octubre, que organitza la Asociación Ibérica de Historia del Ferrocarril. El TecnoCampus Mataró, que esdevindrà la seu del congrés, aplegarà participants de més de 12 països d'Europa i Amèrica Llatina.

En la comissió organitzadora, sota el nom del Grup de Sants, hi participa la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, l’Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, RENFE, FGC, TMB, ADIF, el Cercle històric Miquel Biada i la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.

La pàgina web

Tota la informació sobre les activitats es podrà consultar al web 175tren.com. A part de les activitats que es facin a Mataró i a altres indrets, s’hi podran consultar notícies relacionades amb l’efemèride, hi haurà una galeria d’imatges, una carpeta de recursos pedagògics que han creat diverses entitats de la ciutat per posar a disposició del personal docent i de la ciutadania en general, entre d’altres. L’etiqueta recomanada per a les xarxes socials és #175tren.

Comentaris (7)

Pau Fa 3 mesos
Els radioaficionats també varem fer una activitat però sense tant suport institucional. https://www.qrz.com/db/AM175MB podeu veure-ho
Mataroní Empipat Fa 10 mesos
I quant li tocará pagar a les arques públiques? perque amb la que està caient, el forn no està per brioixos.
eric Fa 10 mesos
Una pena celebrar 175 años con la estación mas plena de chusma y chorizos que nunca con los trenes que tardan más en llegar a barcelona que hace 175 años y mas saturados y con problemas tecnicos que nunca. mataro como ciudad como el tren en la ciudad mataro ha evolucionado a peor 175 años despues!!!!!!
Juan Fa 10 mesos
No os cansáis, sea la noticia que sea, darle al Bote, si es buena, leña, si es mala también, lo importante es, leña al mono, colla de impresentables.
Saul Fa 10 mesos
Juan, Juan, Juanito relájate, ya sabemos que eres de los que comen de lo público y tienes que venerar al amo para que te siga llenando el cuenco de pienso pero hay cosas, situaciones o acciones indefendibles, en fin Juanito tu a lo tuyo, que bastante tienes.
Jaume Subirà Fa 10 mesos
La millor celebració per aquest 175 anys també podria incloure la noticia que l'estació actual NO ES TOCA. Jaume Subirà
roberto rodrigo Fa 10 mesos
Hoy he cambiado la cortina del baño , espero que no se entere el Bote o vendrá a inaugurarla con rueda de prensa incluida
Mai vist Fa 10 mesos
Si aconsegueixen netejar l'estació Renfe de delinqüents, serà una magnífica notícia per celebrar els 175 anys del primer tren.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive