Compareixença conjunta entre govern i Junts per Mataró.
Compareixença conjunta entre govern i Junts per Mataró.

Govern i Junts per Mataró exhibeixen bona sintonia arran de l’acord de llicències

Els dos socis de govern, PSC i ECPM, agraeixen la disposició a l’acord del grup d’Alfons Canela i aplanen el camí cap a un nou sí als pressupostos 2025

La prova pilot per la qual l’Ajuntament de Mataró i els Col·legis Professionals buscaran accelerar la gestió de llicències a la capital del Maresme és una de les primeres medalles que Junts per Mataró ha volgut penjar-se després d’haver signat com a soci extern un pacte de fiscalitat i de mandat amb el PSC i En Comú Podem Mataró. L’acord de llicències marca el camí, podria dir-se, que hauran de seguir les altres polítiques acordades, tot i que algunes d’aquestes no tenen encara calendari clar al llarg del mandat. En tot cas hi ha bona sintonia entre govern i Junts i així ho van voler escenificar el mateix dia, a la tarda, al mateix Ajuntament. Una altra foto per a l’àlbum del mandat.

Arrenglerats i somrients, el líder de Junts per Mataró Alfons Canela, l’alcalde David Bote i el representat dels comuns Sergi Morales van voler escenificar l’entesa que ha de permetre, si el conveni és un èxit, que el temps d’expedició de les llicències es redueixi més d’un 30% a Mataró.

L’alcalde Bote va agrair “la disponibilitat i el compromís” del grup de Junts per arribar a un acord que comença a materialitzar el signat. Un primer fruit de la llista consignada. “Hi ha temes rellevants de futur i Junts ha demostrat capacitat i responsabilitat d’abordar-los i així ho farem amb temes com la mobilitat o la seguretat”, va dir Bote. També Morales valora que “amb les propostes fetes amb voluntat d’eficiència tenim l’obligació de posar-nos d’acord: tenim un objectiu en comú que és fer la ciutat atractiva”.

Canela posa en valor que l’acord de llicències va en línia amb un dels grans cavalls de batalla del relat del grup que presideix. “Tenim el compromís d’una administració amb el màxim d’estàndards de solvència i gestió. I aquí entra el conveni de les llicències amb el sector de la construcció” i va aventurar que “si seguim treballant amb les ràtios de compliment actuals” el vot dels Juntaires al pressupost 2025 tornarà a ser positiu.

Compareixença conjunta entre govern i Junts per Mataró.
Compareixença conjunta entre govern i Junts per Mataró.

Els altres acords, figues d’un altre paner


Ni el govern ni Junts van concretar massa quins seran els altres punts pactats en l’acord pressupostari que veuran la llum a continuació. Hi ha elements com la revisió del Pla General que són ja a l’ordre del dia com també ho és un dels principals vectors de desacord entre els uns i els altres: l’estudi per a una estació d’autobusos central a Mataró. Comptat i debatut que la posició socialista és contrària a aquest equipament, Junts insistirà, va dir Canela, en la “realització d’un estudi que ens doni un Pla d’Infraestructures, que ens diguin els beneficis o no de tenir una estació” i va dir que “la intenció és que parli de moltes més coses que aquesta estació, ha de tractar tots els punts a nivell d’infraestructures en els quals Mataró ha d’anticipar-se als problemes”.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive