El Grup d’Empreses Tecnològiques de la Informació i la Comunicació (GENTIC) ha signat aquest dijous, dia 24, un conveni de col·laboració amb l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i de la Fundació Tecnocampus. La Presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, ha explicat que això servirà per “donar suport al programa d’activitats que confecciona GENTIC anualment per tal de fomentar l’esperit empresarial en l’àmbit de les noves tecnologies” i per “potenciar la competitivitat del sector i de les empreses”. L’acord, vigent fins el 31 de desembre d’aquest 2008, és un reconeixement “de la confiança que aquest grup d’empreses dóna al projecte TecnoCampus i una manera de sumar i treballar plegats”.
Les accions de l’acord per part de l’IMPEM i la Fundació TecnoCampus es resumeixen en l’aportació de 10.000 euros per a dur a terme les accions del programa anual d’activitats, la realització d’un estudi sobre les retribucions i eprfils dels treballadors de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) al Maresme, el disseny d’una targeta de fidelització que permeti als treballadors i treballadores de les empreses TIC gaudir d’avantatges en productes i serveis de consum, impulsar ponts tecnològics en forma de viatges a zones on es treballi el desenvolupament del sector com els EEUU, participar en la fira Innovàtic 2008 o fomentar la cooperació entre empreses TIC entre d’altres accions. Per part del Grup d’Empreses Tecnològiques de la Informació i la Comunicació, es realitzaran diverses accions relacionades amb estudis sobre l’estat del sector, la consolidació del programa Risc i Igualtat de la Dona o organitzar una assemblea per reunir el sector i generar idees, sinergies i col·laboracions. Romero ha assegurat que totes aquestes col·laboracions serviran per “millorar el sector i consolidar-lo” a la comarca.
Visita al Babson College de Boston
La presidenta de l’IMPEM ha explicat que properament visitarà la Universitat de Babson, Boston, per firmar un conveni amb la que ha definit és “la universitat emprenedora per excel·lència als Estats Units”. Romero ja ha avançat que hi ha hagut contactes i que ara falten “reunions específiques per tenir convenis tangibles que serveixin per poder incorporar el talent d’aquesta universitat”. “A banda de poder iniciar intercanvis, interessa sobretot poder rebre el seu coneixement”, ha afegit. Tanmateix, una representació de personalitats polítiques, socials i econòmiques del Maresme encapçalada per Romero i amb la presència de GENTIC, visitarà del 28 d’abril al 2 de maig dos models de desenvolupament tecnològic i informació: Silicon Valley i la zona de Boston, amb visites a organismes i empreses com Google, La universitat de Harvard o la Cambridge Innovation Centre per conèixer les circumstàncies i l’experiència de l’avenç tecnològic en aquelles zones.
Comentaris