Façana de la Fundació Hospital. Foto: cedida
Façana de la Fundació Hospital. Foto: cedida

La Fundació Hospital de Mataró, Creu de Sant Jordi

Es tracta d'una de les 15 entitats que han estat guardonades pel govern de la Generalitat

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, amb 375 anys d'història és una de les entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi. El Govern ha fet públic aquest dimarts les 30 personalitats i les 15 entitats guardonades per haver prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la identitat en el pla cívic i cultural.

L'entitat es remunta a 1644, quan en el testament de Mossèn Jaume Sala es feia una donació d’uns terrenys amb la condició que es fes un hospital per la ciutat, construit fora de muralles. Fins a la inauguració de l'Hospital de Mataró, l'Antic Hospital de Sant Jaume va ser el centre mèdic de referència a la ciutat. La fundació és una entitat privada amb un patronat ecollit pel Ple de l'Ajuntament. Els seus estatus marquen que la prioritat sempre ha de ser l'atenció sociocanitària.

L'activitat de la Fundació Hospital

La seva princiopal activitat és l'atenció psicològica, amb prop d'un miler d'usuaris a l'any que són derivats per Benestar Social o pel Servei de Salut Mental de la ciutat. Una atenció que es fa amb copagament, amb unes tarifes que s'intenta que siguin assequibles a totes les butxaques. Actualment, la Fundació Hospital treballa en tres grans línies. Els programes assistencials, que serveixen sobretot per oferir serveis en acompanyament de malalties en situació avançada o de dol, treballs de teràpies familiars, atenció psicològica a nens i adults, logopèdia...; els programes de desenvolupament comunitari, com la gestió del voluntariat i projectes de l’ajuntament en aquesta líni; i la formació, basada en fer xerrades a la comunitat per explicar nous projectes, així com també formació específica, com per exemple cursos en el dol.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive