-
-

V. B.

Fundació Hospital i La Caixa col·laboren en l’atenció a malalts terminals

L'entitat crea un equip de 4 persones que dóna suport als PADES del Maresme en l'atenció als malalts avançats i les seves famílies

La Fundació Hospital ha estat una de les cinc entitats seleccionades a tot Catalunya per l’Obra Social de La Caixa per a desenvolupar un nou programa que l’entitat financera dedica a l’atenció integral a persones amb malalties avançades i terminals. La Fundació local compta amb un dels 30 equips multidisciplinars sorgits arreu de l’Estat espanyol, format en aquest cas per quatre persones, que ja han començat a treballar en el suport emocional al pacient, l’atenció al dol, el suport a les famílies i també als professionals que es dediquen a les cures pal·liatives. Aquest dimarts s’ha presentat el projecte, amb la presència de la regidora de Benestar Social, Carme Esteban, el director científic de l’Obra Social de La Caixa, el prestigiós doctor Xavier Gómez-Batiste, i el coordinador del programa, David Velasco. L’equip de treball, que va arrencar a principis d’any, ja ha atès 68 malalts terminals i 71 familiars, i preveu que al llarg de 2009 pugui arribar a unes 400 persones de Mataró i la resta del Maresme.

L’equip creat a la Fundació s’estableix com a reforç per als diferents PADES (Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport) que ja treballen al Maresme en el camp de les cures pal·liatives. Gómez-Batiste ha destacat que, en aquest àmbit sociosanitari, la cobertura ja és prou gran en tot el territori, però manquen altres aspectes en el model d’atenció que s’ofereix. “Hem observat que es podien millorar qüestions com l’atenció a les famílies o l’acompanyament en el dol”, ha apuntat. La voluntat de donar suport als PADES per a poder ampliar el seu radi d’acció és el que va fer néixer el Programa per a l’Atenció als Malalts Avançats de la Caixa, segons ha explicat el doctor. Gómez-Batiste ha dit que el projecte té “una voluntat catalítica”, en el sentit que vol impulsar un nou model d’intervenció social en el camp dels malalts avançats i el seu entorn més proper. “Una bona intervenció psicosocial millora l’estat pacients i les seves famílies”, ha assegurat David Velasco. Una de les funcions del grup de treball que s’acaba de crear també serà el suport emocional i anímic als propis treballadors de l’àmbit de les cures pal·liatives, que es veuen afectats per la duresa dels casos que han de tractar. Carme Esteban ha destacat en aquest sentit que l’àmbit emocional és sovint “tan important com el sanitari”.

Les intervencions assistencial de l’equip de treball es realitzaran tant a l’àmbit hospitalari com a domicili, coordinant-se sempre amb els PADES del Maresme. la Caixa ha dotat la Fundació HOspital amb 300.000 euros per a realitzar aquesta tasca. L’equip que duu a terme el programa ha estat objecte d’una formació específica de 240 hores, a través d’un postgrau universitari.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive