M.Coll

Frutos acusa Carod-Rovira de populista i demagog

El secretari general del PCE presenta a Mataró 'El comunismo contado con sencillez'

El secretari general del Partit Comunista d'Espanya, Francisco Frutos, va mostrar a Mataró en la presentació del seu llibre, El comunismo contado con sencillez, que els anys de lluita l'han fet més crític. Una de les principals acusacions manifestades pel dirigent comunista van anar dirigides a l'exconseller en cap, Josep Lluís Carod-Rovira: “Hem tingut un populista en el govern tripartit que una mica més genera una hecatombe per no saber que passa realment a la nostra societat”, va afirmar Frutos. El dirigent va assegurar que per canviar la nostra realitat primer cal conèixer-la i no ser moldejats per populistes i demagogs. En aquest mateix sentit, l'exdiputat també va fer una crida a la defensa de la pluralitat catalana: “Hem de preservar la pluralitat que hem aconseguit fins ara i intentar que no la trenquin ni l'espanyolisme ranci ni el nacionalisme de campanar”.

Frutos també va atacar el govern del Partit Popular (PP): “Cal evitar que el PP torni a guanyar unes eleccions, perquè en aquests anys ha demostrat que no té esperit democràtic, ni ha sabut afrontar els problemes del país”, va dir. I com a exemples va afirmar: “En aquest país encara segueix existint impunitat al masclisme”, en referència a la violència domèstica, i “mentre Bush i Blair es troben acorralats, aquí Aznar i Rajoy encara defensen la guerra”. Per fer front a això, el polític va demanar una democràcia més participativa a través, per exemple, de la celebració de referèndums.

Però també hi va haver autocrítica. El líder del PCE, partit que forma part d'Izquierda Unida, va reconèixer que “algunes veritats absolutes que de vegades ens hem cregut els comunistes tampoc són bones per veure la realitat”. I va afegir: “No hi ha una veritat única; hem de tenir una concepció plural i unitària dels punts comuns que ens uneixen a la resta de moviments”. Això sí, va contradir aquelles veus que proclamen la mort del comunisme: “La nostra ideologia, avui una més, continua sent bona per millorar el país”, va afirmar Frutos.
Finalment, el secretari general del PCE, va explicar que El comunismo contado con sencillez intenta ser un homenatge a tots aquells comunistes que han lluitat per la millora del benestar social a Espanya i una eina per a recordar la història de manera que no es tornin a cometre els mateixos errors.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive