La nova vorera de la ronda Cervantes. Foto: Ajuntament
La nova vorera de la ronda Cervantes. Foto: Ajuntament

Finalitzen les obres de reurbanització de la Ronda Cervantes

Els treballs iniciats l'any 2017 i acabats aquesta tardor han creat un passeig de vianants continu de gairebé un kilòmetre al costat de la riera de Sant Simó

Els vianants disposen d'un passeig continu paral·lel a la riera de Sant Simó, entre la plaça Alfred Opisso i el Camí Ral, que connecta barris com Rocafonda i El Palau amb el front marítim. Això és gràcies a la reurbanització de la Ronda Cervantes, un dels vials del circuit de rondes de la ciutat, que es van iniciar el 2017 i que aquest dilluns, dia 16, ha inaugurat l'alcalde, David Bote.

Les obres han consistit en la instal·lació de nou enllumenat, arbrat i mobiliari urbà, a més de l'ampliació de les voreres de cara a millorar l'accessibilitat dels passos de vianants, reordenar l'aparcament i millorar el carril bici. Els treballs s'han allargat prop de dos anys: el 2017 i 2018 es va dur a terme el tram 575 metres lineals entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera; i des del passat juliol fins al passat novembre s’ha intervingut als 280 metres lineals entre el carrer de Francisco Herrera i el Camí Ral. Aigües de Mataró, d'altra banda, ha renovat la xarxa de clavegueram, que presentava un estat de conservació deficient.

Pel que fa a la reurbanització, s'ha apostat per fer una vorera amb una amplada mínima de 180cm, en trams on abans no n'hi havia. S'han plantat lledoners allà on no hi havia arbrat, s'ha enllumenat el passeig amb columnes i llumeneres led, s'ha reforçat el paviment de la calçada amb material que redueix el soroll, s'han instal·lat bancs i papereres i s'han fet millores als passos de vianants, a més de facilitar l'accés al pont que duu a l'Ermita de Sant Simó. 

La inversió global de les actuacions fetes a la ronda de Miguel de Cervantes sumant les dues fases ha estat d’1,1 milions d’euros. Pel primer tram realitzat, entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera, es va comptar amb finançament de la Llei de barris.
 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive