Festival de gamma alta de 7 a Girona i Vilafranca. Foto: ACN
Notícies relacionades
Festival de gamma alta de 7 a Girona i Vilafranca. Foto: ACN

Festival de gamma alta de 7 dels Capgrossos a Girona i Vilafranca

Bon paper de la colla a les dues grans diades del final de temporada, amb la torre de 7 de millor trumfo

Els Capgrossos han fet dues diades en poc més de 24 hores, diumenge 31 a Girona i dilluns 1 a Vilafranca. Sant Narcís i Tots Sants són les dues grans cites del final de temporada castellera i la colla mataronina les ha saldat amb una fulla de serveis impol·luta amb quasi tota la gamma alta de 7.

Que pels castellers mataronins Girona i Tots Sants són dates subratllades al calendari se sap i en aquest 2021 estrany per la tardança a poder fer castells de resultes de la Covid-19, l’esquema s’ha repetit a petita escala. Dues cites d’exigència en dos dies seguits, sense castell de 8 (els assajos no van ser prou prometedors) però amb moltes ganes de desplegar la feina feta. El resultat de dues diades i sis rondes de castells demostra gamma: dos 5 de 7, dues torres de 7, un 7 de 7 i un 4 de 7 amb l’agulla. Tot descarregat, farcit de canvis, amb canalla nova. I amb les velles sensacions de retrobar-se a plaça amb quasi total normalitat.

Tres castells, tres estrenes

Els Capgrossos a Girona van estrenar els tres castells que hi van fer. Després del 5 de 7 va arribar l’hora de la torre, que va fer suar a la descarregada i que era el gran objectiu del pont. Plena de canvis, es va completar i just després es va desplegar un 7 de 7 on també hi havia ple d’estrenes. Minyons de Terrassa i Marrecs de Salt van ser a Girona, també, com mana la tradició. L’endemà, dilluns, els Capgrossos feien cap a Vilafranca del Penedès. 1 de novembre, Tots Sants, el gran dia de cada any tenia molt enguany de continuïtat amb la jornada anterior.

Tornar a ‘la plaça més castellera’ ja era prou estímul però a més els Capgrossos hi han fet un altre 5 i una altra torre de 7 amb prestacions millorades. Potser el dos ha girat massa, però no semblaven estrenes del dia anterior. Amb el 4 amb l’agulla han tancat rondes de castells en una diada en la que els Castellers de Vilafranca han quedat lluny de completar el buscat castell de 9 (intent de 3 de 9 amb folre amb aixecadora col·locada) però s’han exhibit amb els primers 4 de 8 amb l’agulla i torre de 8 de la represa castellera. Castellers de Sants i Xiquets de Tarragona, com els Capgrossos, s’han quedat en els set pisos.

Dissabte, Diada Mariona Galindo Lora

Els Capgrossos de Mataró acomiaden temporada castellera aquest dissabte, a casa, a la plaça de Santa Anna que recuperarà l’emoció dels castells per primer cop des de Les Santes 2019. Els mataronins hi celebren la Diada Mariona Galindo Lora, que recorda la jove castellera morta fa 15 anys. Al costat dels Capgrossos, hi haurà les dues colles convidades habituals: els Castellers de Lleida i els Castellers de l'Alt Maresme. És la primera actuació castellera a Mataró des de fa dos anys pel que la colla espera que retrobar al públic local en una jornada de tarda que serà la darrera actuació d'aquest any curt pels castellers de la camisa blava. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amadeu Casanovas Fa 2 anys
Us felicito no només per l'éxit aconseguit, sinó sobretot per l'esforc i voluntat que haveu demostrat. Sensa una voluntat ferma no s'aconsegueixen els éxits. El vostre esforc ha estat justament recompensat, i em plau felicitar-vos de vertitat. BRAVO I ENDEVANT:

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive