L’empresa Factorenergia i el Consell Comarcal del Maresme han signat un acord d’intencions per desplegar el cotxe elèctric a la comarca. Emili Rousaud, director general de Factorenergia, ha dit que aquesta és la primera vegada que l'empresa s'implica amb un projecte relacionat amb el cotxe elèctric. El conveni compromet a l'empresa de Rousaud, al Consell Comarcal i els seus 30 ajuntaments, i Circutor, que dissenya i comercialitza xarxes de recàrrega elèctrica. El gerent del Consell, Eladi Torres, ha dit que el desplegament d'aquest conveni no es farà abans del primer trimestre del 2011 i començarà amb alguns ajuntaments que impulsaran el projecte pilot. El conveni suposa treballar per construir una xarxa pública de carregues i per assessorar amb la compra de vehicles elèctrics.
La presentació del conveni coincideix amb la convocatòria de la segona edició del cicle de conferència Fórmula-e, dedicades a la promoció del cotxe elèctric i l'eficiència energètica. Les jornades, que es celebren a la zona d'exposició del Circuit de Catalunya, començaran aquest dissabte i s'acabaran el dilluns 15 de novembre. El diumenge a la tarda i el dilluns, els visitants podran circular amb algun cotxe elèctric pel recorregut del Circuit de Catalunya.
El conveni signat, que es presentarà als 30 municipis de la comarca el dimarts pròxim, compromet a l'empresa Factorenergia i Circutor a fer un assessorament tècnic en l'àmbit de la mobilitat elèctrica, especialment en el que fa referència a la instal•lació de terminals de càrrega als municipis.
Aquest carregadors, inicialment està previst instal•lar-los en aparcaments de titularitat pública. Una altre línia d'assessorament que faran aquestes dues empreses serà en la compra del parc mòbil de vehicles per a ús municipal, com és el cas del cos de policia i les brigades de manteniment.
La consellera de medi ambient del Consell Comarcal, Sílvia Tamayo, creu que amb aquest acord probablement és la primera vegada que una entitat supramunicipal s'implica amb el desplegament del cotxe elèctric. Rousaud valora positivament aquest conveni perquè a més de millorar la qualitat ambiental, permet trobar una sortida viable a la generació d'electricitat nocturna que actualment no s'utilitza i que es perd per la xarxa, atès que no es pot emmagatzemar.
-
Endolls a quatre aparcaments
A Mataró, els aparcaments de la plaça de Cuba, el de la pla Granollers, el del parc Central i el del TecnoCampus ja disposen d'endolls per a la recàrrega de vehicles elèctrics, concretament de dos, un per a cotxes i l'altre per a motocicletes. En concret, s'han instal·lat endolls de carrega lenta, amb una durada de càrrega d'entre les sis i les vuit hores i una potència de 3,6 kw. L'Ajuntament ha optat per aquest tipus de punt de càrrega per tal de proporcionar càrrega parcial i d'emergència. El cost elèctric no es carregarà a l'usuari, que només haurà de pagar la tarifa d'ocupació de la plaça.
Comentaris